Patricia pakt podium in rs600 klasse

4 juli

Vandaag deed Patricia een race mee in de Zomer Avond Competitie als extra training voor de OW Cup, het Nederlands Kampioenschap waar zij normaal gesproken in uitkomt. Gisteren stond er eerst nog een trainingsdag gepland. Deze training viel letterlijk en figuurlijk half in het water maar dat weerhield Patricia niet om gewoon op de motor te stappen. 

De eerste trainingssessie van gisteren was de baan droog. Maar Patricia kon niet helemaal in haar ritme komen. De 501 van Assen de dag ervoor heeft er toch voor gezorgd dat ze ontzettend veel spierpijn had. Ondanks de spierpijn is ze toch op de motor gestapt om de nodige kilometers te maken. Patricia stond ingeschreven in de snelste groep, maar een hoop langzamere rijders zorgden ervoor dat ze vaak ''vast zat in het verkeer'' en niet aan haar snelle tijden kon komen. Weliswaar heeft ze ook twee sessies in de regen kunnen rijden wat wél erg goed ging.

Patricia: ''Ik had last van het drukke langzamere verkeer op de baan en vooral van mijn lichaam. In de regen reed bijna niemand waardoor ik mijn eigen ronden kon rijden. Ik vind ''regen rijden'' onwijs leuk dus ik had het helemaal naar mijn zin! Doordat ik vrij baan had kon ik het tempo ook steeds meer opvoeren wat resulteerde in veruit de snelste rondetijden op dat moment. Ondanks ik op de droge baan niet in mijn ritme kon komen vandaag hebben we toch een nuttige trainingsdag gehad. Op naar de races van morgen!''


De volgende morgen zag het weer er al goed uit. De zon scheen en het zag er naar uit dat dit de gehele dag zo zou blijven. De motor werd gekeurd door de ZAC organisatie en Patricia kon met een daglicentie meedoen aan de race. Maar eerst kregen de ''nieuwkomers'' nog een speciale briefing. 

Patricia wist zich als 5e te kwalificeren voor de race. Een plaats en vooral rondetijd waar Patricia niet tevreden mee was. Ze zat met een tijd van 1:56 nog ruim boven haar PR tijd van afgelopen OW cup race waarin ze haar eerste podium plaats behaalde. Patricia merkte dat haar lichaam het zwaar had en ze daarom niet in haar ritme kon komen. Daarnaast werd er vandaag niet 1 race maar zelfs 2 races gereden!

Tijdens de start van race 1 was Patricia goed weg. Ze kon een aantal plaatsen pakken en kwam in een geweldig mooi gevecht terecht voor de overwinning met 5 man. Iedere ronde was het stuivertje wisselen. Tot aan de laatste ronde aan toe was nog lang niet zeker wie deze race zou winnen. Uiteindelijk werd dan toch Patricia als eerste afgevlagd en kon zij deze mooie winst op haar naam schrijven! Een super mooi resultaat met constante snelle rondetijden. Op naar de tweede race!


Patricia: ''In race twee had ik nog een betere start en kon ik op de leidende positie wegrijden van de rest van het veld. Met een voorsprong van 4 seconden moest ik de laatste twee ronden toch toegeven dat mijn lichaam helemaal gesloop
t was na afgelopen drie dagen. Uiteindelijk kwam ik als tweede over de finish. Hier was ik gezien de omstandigheden super tevreden over want dit had ik vanochtend nooit verwacht!

Na een 1e plaats en 2e plaats ben ik dagtotaal 2e geworden!

Leuk dat mijn sponsors Bouwbedrijf Bot en B2aB vandaag zelf ook op de baan terug te vinden waren! Bedankt mannen dat jullie mij op weg helpen naar de top.''

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...