weekend met progressie maar twee teleurstellende resultaten

27 augustus 2017

Afgelopen donderdag vertrok het complete Start Racing team richting Duitsland voor de volgende twee NK wedstrijden op het circuit Oschersleben. Vrijdag stonden er zes vrije trainingen op het programma, zaterdag twee kwalificaties en race één. Zondag ochtend race twee. 

Vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training kreeg de Start Racing Yamaha R6 te maken met een storing. Patricia is na drie ronden binnen gekomen en de monteurs zijn aan het werk gegaan dit probleem te verhelpen. De rest van de dag heeft Patricia meters kunnen maken en konden de tijden van het vorige race weekend hier op Oschersleben (1.38.0) al evenaard worden.

Zaterdag ochtend stond Patricia op een voorlopige P8 in de eerste kwalificatie met een nieuw PR van 1:37.7. Kwalificatie twee was al vrij snel er achteraan. De Start Racing coureur zat vast achter een rijder voor haar en liet een gaatje ontstaan om vervolgens het gat weer dicht te rijden met een snelle ronde van 1:37.0. Kort hierna werd de kwalificatie met een rode vlag gestaakt. De kwalificatie werd kort hervat waarin nog twee snelle ronden gemaakt konden worden. Patricia kon meteen pushen en wist in de tweede ronde haar PR weer flink aan te scherpen. Dit resulteerde in een 5e positie met een 1.36.5. De gecombineerde uitslag bracht Patricia op P6 op de grid! Super resultaat! 


Race 

De start was redelijk, in de eerste bochten was het duwen en trekken voor een goede positie. Liggend op P7 kwam Rens op zijn Moto2 machine op het rechte stuk aan Patricia voorbij. Patricia heeft vervolgens de hele race in zijn achterwiel gereden. Patricia: ‘’Helaas heb ik de race totaal verpest door mezelf aan zijn rijlijnen aan te passen en hierdoor heb ik niet mijn eigen race kunnen rijden. Dit resulteerde in teveel foutjes en een uiteindelijke 10e plaats. Zwaar teleurgesteld in mezelf keerde ik terug op het paddock en had ik even de tijd nodig om in te zien dat we eigenlijk een hele goede dag hebben gehad met veel progressie.’’

Zondag - Race 2

Zondag ochtend zette Patricia een vierde tijd neer in de warming up. Geen hele snelle tijden nog maar ze liet hier wel weer zien tussen de snelle jongens te horen.

Patricia: ‘’Ik had een goede start en ik kwam de eerste ronde op P5 door! Helaas werd de race hierna direct met de rode vlag stil gelegd door een crash van mijn maatje Ashwin. Een herstart volgde en weer had ik een goede start! In de eerste ronde was het weer even zoeken naar een positie maar ik kon mezelf goed settelen op de zesde plek. Ik had helaas wel veel moeite om de motor in de snelle bochten in te sturen wat mij uiteindelijk teveel tijd kostte. De race werd weer met rode vlag afgevlagd door een crash waarbij een motor midden op de baan bleef liggen. Genoegen moeten nemen met P8. Mooie strijd kunnen leveren maar ik was helaas meer in gevecht met mijn eigen motor.

Ondanks we niet de gewenste resultaten hebben gehaald dit weekend hebben we wel punten gepakt, progressie geboekt en het gat naar de snelle jongens aanzienlijk kleiner gemaakt. We gaan vol goede moed op naar de volgende race! Ik wil het hele team bedanken voor het keiharde werken aan de motor. En natuurlijk al mijn sponsoren voor de support!''


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...