Voorlopige laatste training met R6 erg positief afgesloten

15 juni

Vandaag stond voorlopig de laatste training gepland op het TT circuit van Assen. Budgetair gezien kan er dit jaar niet meer getraind worden. Natuurlijk ben ik hard op zoek naar nieuwe sponsoren om zo mijn stijgende lijn door te kunnen zetten. Dus ik ben nu in een erg drukke periode beland. Maar ik heb er alles voor over om mijn droom na te jagen.

Omdat ik vandaag in de SportGridTime zou rijden hoefde we pas om 09:00 op het circuit te zijn. Ik kon mijn nummer en transponder ophalen en vervolgens de motor klaarmaken. Ik zou 4 sessies rijden. De eerste sessie kon ik dus mooi bij mijn concurrenten kijken! De weersomstandigheden waren vandaag een stuk minder dan de laatste twee trainingsdagen. Het was rond de 16 graden en er stond redelijk veel wind. Maar er werd al flink gas gegeven! Gelukkig was het lekker rustig in de SportGridTime met rond de 20 coureurs. 

Yes, ik mocht ook eindelijk de baan weer op! Ik rij toch liever zelf dan dat ik vanaf de kant toe sta te kijken. Voor mijn gevoel zat ik nog niet helemaal lekker op de motor maar bij terug komst feliciteerde mijn vader me met mijn nieuwe PR. Huh?! Maar het ging helemaal niet goed? Toch wel dus! Ik reed meteen een 1:56 blank.

De volgende sessies reed ik constante tijden in de 1:56 en 1:57. De sessies van 10 á 11 ronden waren wel erg zwaar. Vooral door de wind achterop het circuit waar ik toch wel veel last van had. Ik had de motor niet overal onder controle met het 'omhoog duwen' bocht uit. Ook voelde ik af en toe de achterband glijden. 

Bij HK Suspention zijn we bezig geweest om een iets andere setting uit te proberen. Iets waar ik nog helemaal geen ervaring mee heb. Ik vind het moeilijk om uit te leggen wat de motor doet en ik voel de verschillen nog niet echt. Ik ben wel blij dat we hieraan gaan werken zodat ik in de toekomst verschillende settingen bij verschillende weersomstandigheden kan gaan gebruiken.

In de laatste sessie heb ik in de elfde en allerlaatste ronde nog een PR weten te rijden! Ik ben weer zeer tevreden over vandaag door constante tijden te rijden en een 1:55:8 op de klok te hebben gezet. Toch weer een halve seconde verbeterd onder deze winderige omstandigheden.

Ik kijk heel erg uit naar de race in augustus! Ik sta aan de start in de Sportcup 600 op zondag 16 augustus. Door de progressie van afgelopen weken ben ik benieuwd waar ik zal eindigen!

1:55:8 
Ga terug naar het nieuwsoverzicht...