Voor de eerste keer op een crossmotor

10 januari 2015

Vandaag stond er een team uitje op de planning! En niet zomaar een uitje. Het zou voor mij de eerste ervaring op een crossmotor worden. Ik had er super veel zin in want iedere ervaring op een andere motor is weer mooi meegenomen. We hadden met het team afgesproken bij het eeXparc in Wanroij. Hier zouden wij op elektronische crossmotoren onze meters gaan maken.

Klaar voor de eerste sessie! Van te voren kregen we een kleine uitleg over de motor. In tegenstelling tot wat we gewend zijn rem je op een crossmotor voornamelijk met de achterrem terwijl wij in de wegrace met de voorrem remmen. De eerste sessie ging eigenlijk veel beter dan gedacht. Na deze sessie kreeg ik toestemming om een certificaat te halen om met vol vermogen te mogen rijden. 

'Was dit echt de eerste keer op een crossmotor?'

'Ja.'

'Weet je dat zeker?'

'Ja.'

'Oh, dat komt niet vaak voor dat een dame na de eerste keer al toestemming krijgt.'


Het blijft toch leuk dat niemand verwacht dat ik motor rijd.

De tweede sessie kon ik met vol vermogen rijden als ik de remproef zou halen. Dit ging goed dus het vermogen werd omgezet. Gaaf om met een motor over heuvels te kunnen springen! Helaas ben ik deze sessie wel twee keer onderuit gegaan. En die motor is zwaar als je eronder ligt... 

Ondanks de valpartijen was het een super leuke ervaring. 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...