Beide races liggend op P1 uitgevallen door motorische problemen in Staphorst

23 mei

Omdat het vanochtend nog flink heeft geregend moesten we de vrije training op regenbanden vertrekken. Ik had meteen een goed gevoel en veel grip. Ik heb dan ook de snelste tijd neer kunnen zetten en een 2e tijd van de Open 50. In de één na laatste ronde ben ik nog heel hard onderuit gegaan en in de strobalen terecht gekomen.

Foto: Ben v/d Akker
Inmiddels was de baan snel aan het opdrogen en konden de slicks weer onder de motor voor Q1. Ook hier noteerde ik weer de snelste tijd van de Open Zelfbouw met bijna een seconde los op de nummer 2. Voorlopige P6 van de Open 50.

Q2 verliep iets moeizamer, de motor begon zowel voor als achter te glijden. Daarom hebben we besloten om de bandenwarmers er niet meer om te doen zodat de banden niet meer té heet konden worden. Toch heb ik mijn tijd nog iets aan kunnen scherpen met weer een ruime voorsprong op de nummer 2. Pole position! En P7 op de grid.

Foto: Ben v/d AkkerReady to race! Ik had echt een mega start en dook vanaf P7 als vierde de eerste bocht in. Erg gunstig, want mijn directe concurrenten zaten achter in het veld. Dit wist ik goed vol te houden tot mijn motor na 2 rondes al in begon te houden en na een ronde dan ook uit viel. Ik ben direct de pits in gegaan en toen heeft mijn vader nog een nieuwe accu kunnen monteren. Dit probleem hadden we ook in de kwalificatie in Goes. Helaas heb ik niet 80% van de race kunnen rijden waardoor ik niet geklasseerd ben. Geen punten dus.

Race 2 moest ik helemaal achteraan starten. Wederom had ik een super start en had ik gelijk weer drie man te pakken. Ik lag al snel weer op de tweede plaats met Jordy in mijn vizier. Na een paar rondes wist ik hem achterin buitenom in te halen en lag ik dus alweer op P1. Maar ook nu moest ik de race vroegtijdig beëindigen door een kapotte accu.

Na vandaag ben ik mijn grote voorsprong in het kampioenschap gelijk kwijt en ben ik terug gezakt naar de derde plaats. Enorm balen, want de snelheid zat er de hele dag al goed in en door motorische problemen heb ik de races niet kunnen winnen.

Iedereen die vandaag kwam kijken, super bedankt! En Ben v/d Akker en JTS Fotografie voor de mooie foto's van vandaag.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...