Tweede plaats op het NK minibike in Stadskanaal

6 juni

Gisteren zijn we vanuit Assen doorgereden naar Stadskanaal. Eenmaal aangekomen hebben we alle spullen weer klaar gezet onder het genot van een heerlijk zonnetje. Hier hebben we lekker gegeten met z'n allen. We hebben ons in de loop van de avond van buiten naar binnen de party tent moeten verplaatsen want het noodweer zou ook hier langskomen. Na heel veel flitsen en flink wat regen keerde de rust en konden we gaan slapen. Ik had er al een lange dag opzitten en met deze warme weersomstandigheden had ik al veel energie van mijn lichaam vereist. 

De dag begon weer schitterend en hoewel ze iets minder warm weer op hadden gegeven was het ook vandaag weer de hele dag bloedheet. Eenmaal de motor gekeurd en mezelf weer in mijn motorpak te hebben gehesen konden we beginnen aan de vrije training. Ik moest weer heel even wennen aan de zitpositie maar kwam alweer snel in mijn ritme. Dit resulteerde in een tweede tijd.

In de eerste kwalificatie wist ik ook de tweede tijd te noteren. De verschillen waren heel erg klein dus in de tweede kwalificatie moest ik er nog eens goed voor gaan zitten. In deze kwalificatie had ik veel problemen met de rem die halverwege te heet werd waardoor de remdruk steeds minder werd. Ook wilde de motor alleen maar heel wijd gaan waardoor ik de motor op dit krappe bochtige circuit niet goed onder controle had. Uiteindelijk ben ik 1 plaats terug gezakt en mocht ik de race vanaf P3 starten (27.537). We stonden met vijf coureurs binnen 3 tiende van een seconde verschil op de grid. Mijn vader nog wat aanpassingen aan de motor gedaan voor de race.

Race 1 had ik een goede start en ik pakte meteen een plek. Team maatje Ruben reedt op de eerste plaats maar moest de race na 3 ronden beëindigen door problemen met de motor. Hierdoor schoof ik automatisch door naar de eerste plaats. Joey wist nog heel dichtbij te komen maar kwam er niet voorbij en ging onderuit waardoor ik met een voorsprong de race heb kunnen winnen! Ook heb ik mijn tijd weer aan kunnen scherpen in de race naar een 27.445.


Race 2 had ik weer die bekende goede start en ik kon de eerste plaats vasthouden. Ik sloeg een klein gaatje en reed mijn PR in Stadskanaal (27.339). Na al die jaren rond de 28 sec te hebben gereden zat ik daar nu eindelijk onder! En goed ook. De nieuwe motor stuurt super goed waardoor mijn bochten snelheid veel hoger ligt. Helaas kwam ik halverwege de race ten val liggend op P1 doordat de voorkant weg gleed. Ik wilde de motor meteen weer oppakken om door te rijden maar het stuur stond scheef, het gas bleef hangen en de benzine spoot uit de tankdop. Gelukkig kon pap snel ter plaatse komen en heeft het stuur recht geslagen en de gaskabel weer terug kunnen zetten. Ik heb de race weer kunnen hervatten en ben op P4 geëindigd. Het hoort erbij maar het was wel weer erg zuur, ik had al een gaatje geslagen op Joey en ik was mooi in gevecht met Kevin uit de Open 50 klasse.

Dag totaal heb ik nog een mooie tweede plaats gepakt door de winst van de eerste race.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...