Tweede plaats Nederlands Kampioenschap minibike 2015

3 oktober

Vandaag was het dan alweer tijd voor de seizoensafsluiter in Stadskanaal. Met nog drie titel kanshebbers in de Zelfbouw Open klasse beloofde het een spannende strijd te worden. Vooraf werd al berekend dat Patricia alleen kampioen kon worden als ze beide races zou winnen en Jordy dan tweemaal derde moest worden om het kampioenschap met 1 punt verschil in het voordeel van Patricia te krijgen. Voor Jordy zou een tweede en een derde plaats genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen als Patricia zou winnen. 

'Ik weet dus dat me te wachten staat, een bijna onmogelijke klus klaren. Maar ik wil in ieder geval voor de winst gaan vandaag! Dan heb ik het maximale eruit gehaald en ben ik verder afhankelijk van mijn concurrenten hoe de uitslag in het kampioenschap gaat worden.' Aldus Patricia.

In de vrije training werd al snel duidelijk dat ook vandaag de drie titelkandidaten om de podium plaatsen gaan strijden. De tijden lagen erg dicht bij elkaar met de snelste tijd in Jordy zijn voordeel. Patricia en Joey zaten daar net achter. Patricia reed in deze vrije training al een halve seconde van haar PR tijd af t.o.v. vorig jaar en noteerde een tijd van 46,7. 

Voor de eerste kwalificatie moest er dus nog een tandje harder gereden worden om het gat van 0,2 seconde te dichten. Lange tijd reed Patricia deze kwalificatie op de derde plek rond. De hele kwalificatie bleef ze pushen om er een snellere ronde tijd uit te persen. Hele constante tijden zorgde voor een goede pace maar het was nog niet genoeg. Na een ronde even van het gas af te zijn gegaan ging Patricia er in de laatste ronde nog even goed voor zitten. Met deze snelle ronde schoof ze nog een plaatsje op en eindigde op de tweede plaats met weer een verbetering van haar tijd naar 46,2. Jordy stond op de voorlopige pole positie en Joey maakte de eerste startrij vol.

De temperatuur steeg en het asfalt temperatuur werd hierdoor ook hoger. In de tweede kwalificatie wist dan ook niemand zijn tijd te verbeteren waardoor de startopstelling werd beslist met de tijden van de eerste kwalificatie. 

Patricia stond dus op de tweede positie. Haar start was weer super waardoor ze als eerste de eerste bocht in ging. Een titanenstrijd om de winst van de eerste race ontstond tussen de drie titelkandidaten. Er werd gestreden om iedere meter van de baan en er werd niets cadeau gegeven. Jordy zette een inhaalactie in om Patricia voorbij te steken maar ging hierdoor onderuit. Joey bleef pushen en kon Patricia de hele race blijven volgen maar kon geen inhaalactie plaatsen. Hierdoor wist Patricia de eerste race op geweldige wijze te winnen! Het eerste deel verliep volgens plan. Patricia won en Jordy werd derde. Nog zo'n wedstrijd in race 2 zou betekenen dat Patricia met 1 punt verschil in haar voordeel het kampioenschap binnen kon halen. 

De tweede race stond Patricia vooraan. Een goede start zorgde ervoor dat Patricia weer aan de leiding ging. Achter haar ontstond weer een enorme strijd tussen Jordy en Joey want Jordy moest tweede worden om zijn kampioenschap veilig te stellen. Helaas crashte Joey liggend op de tweede positie waardoor Jordy een plek opschoof. Patricia wist de gaatjes dicht te houden en een hele gecontroleerde race te rijden. Weer een winst voor de dame! Na 18 verreden races komt Patricia 1 punt te kort voor het kampioenschap en wordt tweede op het NK in de Zelfbouw Open klasse.


'Jammer maar helaas. We hebben het hele seizoen laten zien dat we de sterkste waren. Helaas heb ik 3 keer dit seizoen de machine halverwege de races langs de kant moeten parkeren vanwege technische problemen. Deze races reed ik allemaal op de eerste plaats waardoor er kostbare punten verloren zijn gegaan. Al met al heb ik een enorme strijdlust laten zien op de nieuwe motor. We kunnen tevreden terug kijken op een heel spannend seizoen. Alle races hebben we moeten vechten om de posities wat hele mooie wedstrijden heeft opgeleverd. 9 van de 18 races heb ik weten te winnen en 6 van de 9 pole posities staan op mijn naam. Jammer van de crashes in drie races waarin ik ook kostbare punten heb laten liggen. Het hoort er allemaal bij maar daarom ben ik zeer blij met de dubbel in Stadskanaal waardoor ik het seizoen heb afgesloten op de hoogste trede. Ik wil al mijn sponsors super bedanken voor hun steun! En natuurlijk mijn lieve vader voor alles wat hij voor mij dit seizoen heeft betekend.'

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...