Twee keer punten op  nieuw circuit Oschersleben (D)

11 juni 2017

Na een reis van zeven uur kwamen wij donderdag avond aan op het in Duitsland gelegen circuit Oschersleben. Een circuit waar ik nog niet eerder was geweest, maar we gelukkig vrijdag konden testen tijdens de vrije trainingen. 

De 600 en 1000 motoren reden bij elkaar wat soms voor de nodige frustratie zorgde. Hierdoor heb ik weinig vrije ronden kunnen rijden. Maar het verkennen van de baan en het afstellen van de motor was het belangrijkste en dat voelde goed aan. Ik sloot de dag af met een rondetijd van 1:40.6.


Zaterdag - kwalificatie

Zaterdag stonden er twee kwalificaties op het programma. In kwalificatie 1 kon ik niet helemaal rond komen zoals ik wilde. De motor voelde minder goed aan als de dag ervoor. De monteurs hadden een aanpassing gedaan aan de achterkant van de motor, helaas voelde hierdoor de voorkant niet goed aan. Dit werd na de, vroegtijdig rood afgevlagde, kwalificatie van 3 ronden weer aangepast voor de tweede kwalificatie. Met een tijd van 1:40.9 stond ik op een voorlopige 8e startpositie.

Tijdens de twee kwalificaties viel alles weer op zijn plek en kon ik eindelijk aan zetten. Na een aantal goede ronden wist ik mijn rondetijd ruim te verbeteren en stond ik met een 1:39.2 op P10 op de grid. Omdat mijn klasse samen met de snelste jongens van de SuperCup 600 aan de start zou staan op zondag, stond ik in het gecombineerde overvolle startveld op P33 van de 43 coureurs.

Zondag - race

In de warming up van 3 ronden op zondag ochtend kon ik in mijn eerste flying lap al een 1:38.8 op de klok zetten. Dit gaf veel vertrouwen voor de wedstrijden!

Race 1 werd tijdens de eerste ronde al stil gelegd vanwege een flinke crash voorin het veld. De flink opgelopen temperatuur zorgde ervoor dat het vermoeiend was om in de pitlane te wachten op de herstart. De herstart was voor mij een slechte start, ik kwam moeizaam van mijn plek en verloor kostbare posities. Ik heb mezelf wel weer terug naar voren weten te werken en de race op de 11e positie uitgereden. Ondanks ik mijn PR weer flink had verbeterd naar een 1:38.0 en zeer constant heb gereden was ik zeker niet tevreden.

Ik was er daarom op gebrand in race 2 wel een goede start te maken en de aansluiting met de snellere jongens voor mij niet te verliezen. Helaas had ik weer een slechte start. Maar omdat ook deze race weer tijdens de eerste ronde werd gestaakt door een flinke valpartij, kreeg ik nog een kans op een goede start nadat we weer noodgedwongen de pitstraat inreden wachtend op de herstart.

Yes! Een goede start en de snellere jongens in het vizier. Ik kon goed meekomen en reed strak in het achterwiel van Mark de Groot. De rondetijden waren weer constant en gingen steeds iets naar beneden. Helaas ging het na 4 ronden wéér mis toen er een motorblok ontplofte en twee andere rijders over het oliespoor onderuit gingen. De race werd niet meer hervat en dus betekende dit voor mij een mooie 9e plaats. Ik ben blij met dit resultaat en een goed gevoel in de race, ook heb ik in beide races punten kunnen pakken na mijn 0 score van vorige week.

Ik wil mijn team en sponsoren bedanken voor een heel leerzaam weekend! Op naar de volgende race!


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...