Top 10 voor patricia na weekend vol pech

7 mei

Afgelopen weekend stond alweer de tweede race van het seizoen in de agenda genoteerd. Het zou wederom een koud weekend worden op Assen met veel wind. Echter zou het droog blijven dus met goede moed vertrokken Patricia en haar vader en vriend Jordan Weaving richting het circuit waar de rest van het team al zou zijn.

Vrijdag tijdens de vrije trainingen kreeg het Start Racing team al te maken met pech. Een motor met technische problemen zorgde ervoor dat Patricia vrijwel niet heeft kunnen rijden. Na één ronde moest ze steeds de pits weer in met hetzelfde aanhoudende probleem. Na veel onderdelen te hebben vervangen zijn de mannen er aan het einde van de dag achter gekomen dat er een bougie was afgebroken. Het afgebroken deel zat vast dus was de enige optie om het blok te vervangen. 

De allerlaatste sessie heeft Patricia nog vier rondjes kunnen rijden. Het probleem was opgelost, de motor liep weer als een kogel! Bedankt monteurs! 

Helaas heeft Patricia hierdoor wel veel trainingsmeters mis gelopen en moest ze de wedstrijddag beginnen zonder goed ritme.

Zaterdag - Race 

Tot overmaat van ramp ging Patricia gelijk in de eerste kwalificatie al in haar eerste flying lap onderuit bij insturen Mandeveen. De rijder voor haar stuurde heel onverwachts zijn motor helemaal naar buiten, precies waar Patricia zat met een hogere snelheid. Ze zou of bovenop hem knallen of ze moest de rem erbij pakken om dit te kunnen voorkomen. Patricia koos voor het tweede en pakte de voorrem er flink bij waardoor de achterkant van de motor meer dan een halve meter omhoog kwam. Ze kon hierdoor alleen maar rechtdoor gaan waar helaas geen uitloop ruimte was. Met hoge snelheid kwam ze in het gras terecht waar de motor begon te slingeren met een crash tot gevolg. De Start Racing coureur kwam tot stilstand in de grindbak maar kon niet onder de motor weg komen omdat haar voet vast zat. Met behulp van de baancommissarissen hebben ze haar voet uit de motor kunnen wringen. Na de check bij het medisch centrum werd Patricia weer goed verklaard om haar dag te vervolgen.


Het hele team heeft weer keihard gewerkt om de motor klaar te maken voor de tweede kwalificatie. Het doel voor de kwalificatie was meters maken. Snelle tijden waren even niet het belangrijkste. Patricia was zelf toch wel blij verrast om een 53 blank te klokken. Dit leverde helaas niet een startpositie op waar ze tevreden mee was, P16 op de grid.

Patricia had een hele goede start en pakte meteen al een aantal plaatsen. Uiteindelijk kwam ze in een mooi groepje van zeven man terecht vechtend voor de posities 6 tot en met 12. Na veel stuivertje wisselen en een hele spannende strijd kwam Patricia als tiende over de finish! Een resultaat waar het hele team erg tevreden mee was gezien de pech.

Patricia:‘’Ik wil mijn team super bedanken voor het harde werken en de goede zorgen om mij vol te gooien met hoestdrank, paracetamol en keelsnoepjes om het weekend door te komen. De volgende race, zaterdag 3 juni wederom op Assen, staan we weer fit aan de start en gaan we voor een mooi resultaat! Ik wil ook al mijn sponsors bedanken voor het vertrouwen en de support!’’ 


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...