Top 6 klassering  op eerste NK procup met start racing

16 april 


Afgelopen weekend is alweer de eerste 
race van seizoen 2017 verreden op het TT Circuit van Assen. Een spannende start voor Patricia want dit zou haar eerste race in een hogere klasse worden, de ProCup 600, nadat Patricia vorig seizoen in haar debuutjaar de titel behaalde in de SportCup!


Ook zou dit haar eerste race worden in 
dienst van het Start Racing team. Spannend!

Op vrijdag stonden er vijf vrije trainingen op het programma. Omdat het ontzettend koud was en er een vernijnig windje stond kreeg Patricia de boodschap mee om het tempo rustig op te bouwen. Hier slaagde Patricia goed in want gedurende de dag zat de snelheid er al goed in. Bij bepaalde problemen werd de data erbij gepakt om te zien wat er verbeterd kon worden. Ook kreeg Patricia tips van haar teamgenoot Ricardo Brink en was IDM Superstock 1000 kampioen Danny de Boer aanwezig voor het nodige advies. De motor voelde goed aan dus de dag werd tevreden afgesloten.

Omdat het de hele nacht had geregend was de baan s’ochtends nog nat. Patricia had het geluk dat er al een aantal klasses voor haar de baan op waren geweest en er hierdoor een droog spoor was ontstaan. Kwalificatie 1 op slicks vertrokken. Welliswaar uitkijken geblazen want er waren nog zichtbaar natte plekken! Al snel kreeg Patricia vertrouwen in de situatie en begon ze het tempo op te voeren toen ze gepasseerd werd door een snellere coureur en hierbij kon aanhaken. Dit resulteerde in een voorlopige zesde positie.

Tijdens de tweede kwalificatie was de baan helemaal opgedroogd dus werden de rondetijden door alle coureurs flink aangescherpt. Ook Patricia ging er gelijk goed voor zitten en wist zichzelf aanzienlijk te verbeteren. Binnen drie ronden zette ze al een tijd neer die ruim een seconde sneller was als tijdens de trainingen van de dag ervoor. Hierdoor steeg ze naar de voorlopige pole position, maar zakte uiteindelijk terug naar een hele mooie 6e start plaats!


‘’Bij het doven van het rode licht is Patricia goed weg en duikt als 4e de Haarbocht in. De eerste 3 nemen wat afstand en Patricia rijdt in het groepje dat vecht voor de 4e tot en met de 8e plaats. Het is constant stuivertje wisselen maar Patricia staat duidelijk haar mannetje tussen deze heren en vecht voor elke meter. Als uiteindelijk de vlag valt, komt Patricia als 6e aan de finish. Voor het eerst een klasse hoger rijden en dan als 6e finishen, echt klasse!’’
Aldus een zeer tevreden team. 

Patricia: Ik wil mijn monteurs en het hele team bedanken voor het harde werken. Ook wil ik mijn sponsoren bedanken voor hun steun en het vertrouwen! Dankzij al deze fantastische mensen om mij heen heb ik een geweldig resultaat kunnen behalen in mijn eerste race in de ProCup 600 klasse! 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...