Teleurstellende eerste race zorgt voor vechtlust in race 2

19 september

Door een hevige regenbui vroeg in de ochtend werd de vrije training op een nat Karba circuit te Zwolle verreden. Ik had meteen een heel goed gevoel in de regen en kon direct de snelste tijd op de klokken zetten.

Ook in de eerste kwalificatie regende het nog dus ik was vastberaden om die eerste tijd vast te kunnen houden. Dit lukte heel netjes en daarmee stond ik op de voorlopige pole positie met een ruime voorsprong op de nummer twee.

Het zonnetje kwam al door maar de baan was nog te nat voor slicks. De regenbanden geven de beste grip als de baan heel nat is, dus in deze kwalificatie waren de omstandigheden een stuk lastiger. De tijden konden hierdoor niet meer verbeterd worden wat voor mij de 6e pole positie van het seizoen opleverde!

De bandenkeuze bleef een gok tot net voor de start van de eerste race. De baan was, op 1 natte bocht na, helemaal droog. We hebben de gok gewaagd om met slicks te rijden en het rustig aan te doen in de eerste bocht. Ik was goed weg met de start, maar Jordy kwam me in de eerste bocht op regenbanden voorbij. Liggend op de tweede plaats ging het in de tweede ronde al mis toen ik die natte bocht uit accelereerde en crashte. 

Vier andere coureurs doken boven mij omdat ze me niet meer konden ontwijken. Ik kon mijn weg vervolgen en liggend op de vierde plaats was ik in opmars naar mijn voorgangers. Tot de race ineens na 9 ronden met code rood werd afgevlagd. Achteraf gezien omdat er tijdens de race geen dokter aanwezig was en we officieel niet van start hadden mogen gaan. Wegens tijd gebrek werd onze race niet herstart en expres pas na de verplichte 50% gestaakt. Zo'n bizar besluit van de wedstrijdleiding heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt. Officieel gezien zou deze race niet meegeteld mogen worden omdat er geen dokter aanwezig was. Helaas heb ik mezelf dus niet verder naar voren kunnen rijden ondanks ik de snelste race ronde had genoteerd.


Race 2 moest ik helemaal achteraan starten. Ik had mezelf in de tussentijd zo boos gemaakt waardoor er een enorme vechtlust naar boven kwam. Mijn plannetje bij de start mislukte en moest mezelf hierdoor helemaal dood remmen. Vervolgens heb ik een hele goede wedstrijd gereden waarin ik merkte dat ik sneller was dan mijn concurrenten. Zwolle is een lastige baan om in te halen maar ik kon de druk goed opvoeren. Van de zijlijn was mijn agressie goed zichtbaar. Dit leverde mooie inhaalacties op, een dik verdiende tweede plaats en de snelste race ronde. 

Na vandaag ben ik de leiding in het kampioenschap weer kwijt en ben ik teruggezakt naar de tweede positie. Het wordt erg lastig om de titel nog binnen te kunnen halen maar tijdens de laatste twee races in Stadskanaal ga ik in ieder geval voor de winst!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...