Teleurstellende eerste NK race 

27 maart

Donderdagavond vertrokken Patricia en vader Hank Kok richting het TT Circuit van Assen. De nieuwe aanhanger is al zo goed als ingericht dus alle spullen stonden al klaar voor vertrek. Eenmaal aangekomen zijn ze de tent helemaal in gaan richten en stond de motor klaar voor de volgende dag.

Vrijdag begon de dag nat en het zag er naar uit dat dit de hele dag aan zou houden. Op de reserve wielen stonden de regenbanden al klaar dus deze zijn meteen gewisseld. Na het inschrijven en het ophalen van het startnummer en transponder kon Patricia zich klaarmaken voor de eerste sessie. De eerste meters van 2016 op Assen, uiteraard in de regen. Maar dat mocht de pret niet drukken, Patricia voelde zich goed op de Yamaha. 

''De eerste sessie voelde meteen al goed aan op de natte baan. De twee daaropvolgende sessies gingen nog beter wat veel vertrouwen gaf. De vierde sessie droogde de baan ineens heel hard op waardoor ik na een paar ronden terug het paddock op ben gegaan om de regenbanden te sparen.''

De motor werd na deze goede trainingsdag klaar gemaakt voor de race van zaterdag. Omdat de weersvoorspellingen positief waren, werd de motor weer op slicks gezet. Daarna kon Patricia zich inschrijven voor de eerste wedstrijd van het seizoen! Ook werd de motor helemaal goedgekeurd.

Zaterdag

De eerste kwalificatie van de Sportcup 600 stond als allerlaatste op het tijdschema, om 10:30 mocht Patricia eindelijk de baan op. Na de eerste kwalificatie stapte ze al met veel spierpijn van de motor af en kwam ze helaas niet verder dan een 15e plaats. In de tweede kwalificatie om 12:45 verbeterde ze haar tijd met 4 seconde wat goed was voor P17 op de startgrid. 

''Het gevoel op de motor was vanaf de eerste ronde al niet goed. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het ritme niet te pakken. Heel frustrerend, want na de goede training op Cartagena wilde ik voor een top 10 klassering gaan.''


Na een prima start en eerste ronde kon Patricia een aantal plaatsen opschuiven. Daarna werden er nog een aantal mooie inhaal acties geplaatst en reed Patricia lange tijd op P13. Helaas begon het lichaam te verzuren en moest ze genoegen nemen met de 15e plek.

"Mijn doel was top 10, dus ik ben zeker niet tevreden met het resultaat. Mijn lichaam begon na 6 ronden te verzuren waardoor ik terug zakte. Daarnaast zijn we met het Pearle Racing team bezig geweest met het afstellen van de vering, dit bleek helaas dusdanig slecht te zijn dat er flink geïnvesteerd moet worden. De motor doet niet wat ik wil en dit kost me teveel kracht! Hopelijk is dit voor de tweede race grotendeels opgelost. Al met al was dit een leerzaam en heel gezellig weekend! Alle sponsoren die vandaag zijn langsgekomen wil ik heel erg bedanken."


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...