Team R.A Belettering met 203 ronden op de 6e plaats  geëindigd

18 januari 2015

Samen met mijn team genoten Adje en Ruben stonden wij, 'R.A Belettering', klaar met de RH Tuning 4 takt motoren voor de twee uur durende endurance race in Swalmen. De eerste wedstrijd van het jaar.

Ons team had zich als 7e gekwalificeerd. Ieder team reed met maar één transponder rond. Dus ook in de kwalificatie moest er gewisseld worden van rijder. Met de start van de race had Ruben gelijk twee plaatsen gepakt waardoor we lang op de 5e positie rond reden. De wissels verliepen goed en snel. Tot er door een valpartij van mij kostbare tijd verloren ging. Een junior rijder voor mij schrok van een valpartij voor hem en ging direct in de remmen, ik kon hem helaas niet meer ontwijken en klapte er bovenop. Mijn motor viel uit en toen trok ik ook nog is de trekstarter kapot. We hebben de transponder snel door moeten geven aan Adje zodat hij de race kon hervatten. Terug gezakt naar een 7e plaats maar we hadden nog 1,5 uur te gaan. 

Door veel pech met mijn motor, die steeds niet wilde starten, hebben m'n ouwe team genoten hele lange sessies moeten rijden. Zo ook in de laatste 10 minuten die ik eigenlijk zou rijden. Mijn motor wilde niet starten dus hebben wij ervoor gekozen om Adje door te laten rijden. We lagen inmiddels weer 5e met de nummer 6 op maar één ronde achter ons. We konden dus niet teveel tijd verliezen voor een extra wissel. Wel namen we hiermee een groot risico omdat Adje dan langer dan 20 minuten moest rijden.

Helaas ging het in de laatste drie minuten voor de finish als nog fout. De ketting van de motor vloog eraf. Ik ben naar Adje toe gerent om de transponder op te halen zodat Ruben de race uit kon rijden. Helaas kostte dit net teveel tijd en zijn we op een paar seconde na 6e geworden. 

Top team!
Ga terug naar het nieuwsoverzicht...