Succesvolle training op het TT Circuit met een nieuw PR op de R6

5 juni 

Vanochtend vroeg vertrokken we weer richting Assen. Er stond een training gepland op het TT Circuit met de Yamaha R6. Ik reed mee in de SportGridTime groep B, dit betekend dus dat er flink gas gegeven moest worden tussen deze snelle jongens! Het was prachtig mooi weer dus dat zat in ieder geval vast mee.

De eerste sessie zat ik meteen weer goed op de motor! Dit had ik niet verwacht omdat ik vorige week nog op de Ducati 749 zat. Ik reed in de eerste sessie al een 2:03:4 wat gelijk stond aan mijn PR. Ik was nu dus extra gemotiveerd om dit in de volgende sessies te gaan verbeteren.

Dit lukte direct in de tweede sessie al. Het ging echt goed en ik stuurde iedere bocht harder en harder in. Dit resulteerde in een 1:59:5!! Mijn dag kon niet meer stuk, ik heb de 2 minuten grens doorbroken en reed hele constante tijden. 

Meestal rij ik in sessie 3 mijn snelste tijd, maar omdat ik al grote stappen had gemaakt had ik hier niet meer op gerekend. Ik reed de hele sessie achter iemand die 2 minuut blank reed, in het bochten werk was ik veel sneller maar op de rechte stukken liep hij bij me weg. Zo kon ik dus niet echt aanzetten tot een snelle ronde. Uiteindelijk wist ik hem in duikersloot voorbij te gaan en reed gelijk bij hem weg. Ik kon nog 1 ronde rijden voor het einde van de sessie. Ik probeerde dus nog 1 ronde aan te zetten, ik merkte dat ik vrij agressief reed omdat ik de hele sessie al vast had gezeten. Bij terug komst in de paddock kwam mijn vader dan ook met een smile van oor tot oor aanlopen. Weer een PR gereden van 1:58:2!


Omdat ik de hele dag al last had van mijn rechterknie tijdens het rijden besloten we om de laatste sessie te laten schieten. Ik zou dus nog 1 keer de baan op gaan. Ook in deze sessie kon ik constante tijden rijden onder de 2 minuut maar ik kon niet echt meer aanzetten. Ik kreeg last van mijn armen en ook mijn knie bleef een zeurende pijn aanhouden. Ik besloot de pits in te gaan want ik wilde geen risico lopen om onderuit te gaan als ik niet 100% kan geven.

Al met al ben ik super tevreden over vandaag! Ik had niet verwacht om nu al de 2 minuten grens te passeren en mijn tijd met maar liefst 5,3 seconde aan te scherpen. Met een tevreden gevoel vertrekken wij richting Stadskanaal, morgen heb ik hier de 5e minibike NK.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...