Succesvolle training met de supermoto in Lelystad

12 september

Vorige week waren we nog in Lelystad voor het NK minibike, vandaag kon hier getraind worden met de supermotard. Zo vertrokken we dus weer richting het Midland Circuit. Er stonden 6 sessies van een half uur gepland. De motor werd eerst gekeurd door de mannen van Supermotardtraining.nl en daarna kon ik me klaar maken voor de eerste sessie.

Het was lekker druk op de baan, want morgen wordt hier een endurance race voor de supermoto georganiseerd. Omdat ik deze motor gebruik als training voor de supersport 600, zit ik dus ook met race style op deze motor. Als enige racer werkte ik mezelf naar voren tussen alle echte sm'ers! Vanaf de eerste ronden was het gevoel al erg goed op de motor. Eindelijk!


Na de tweede sessie begon ik mijn armen al te voelen. Wat is het ongelofelijk zwaar om met deze motor te rijden. De eerste twee sessies reden we nog niet de hele baan, het off-road gedeelte werd nog even overgeslagen. Opzich vond ik dit wel fijn, want ik had nog nooit off-road gereden. Na de middag pauze werd de baan wel volledig gereden. 

Ik moest heel erg wennen aan de enorme heuvels en het onverharde asfalt. Gelukkig kon ik redelijk snel wennen en werd er steeds harder over de bulten heen gesprongen!

We kunnen zeer tevreden terug kijken op een hele goede training. Conditioneel gezien ben ik fit. Ik kon alle sessies van een half uur blijven aanzetten tot het einde. Welliswaar met, nu al, heel veel spierpijn door het gebruiken van andere spieren op deze motor. 

Bij deze wil ik mijn sponsor RA Belettering nogmaals super bedanken voor de prachtige zelf ontworpen stickerset! Het resultaat is echt geweldig mooi geworden. 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...