Start Racing nieuwleusen

Patricia komt seizoen 2018 uit voor het in Nieuwleusen gevestigde Start Racing team.

Stichting Aankomend Race Talent Nieuwleusen, kortweg START Racing, biedt jonge coureurs een kans om de droom richting de top in de motorsport te bereiken. Na een gedegen voorbereiding en met veel kennis van de motorsportwereld is deze stichting in 1998 opgericht door een aantal leden van de M.C. Nieuwleusen. Met als drijfveer de liefde voor de motorsport runnen deze mensen een wegraceteam, dat dient als springplank voor jong talent.

De stichting heeft als doel: Het begeleiden en financieel ondersteunen van jong talent in de vorm van een wegraceteam. Stichting START Nieuwleusen geeft een jonge coureur de kans om de top te bereiken in de nationale c.q. internationale wegracesport. Door het bieden van de benodigde faciliteiten krijgt de coureur de mogelijkheid zijn talent verder te ontwikkelen. De klasse waarin Stichting START Nieuwleusen uitkomt is de O.W.Cup (open wegrace cup).

De voorkeur gaat uit naar een coureur van 16 tot 20 jaar oud, die al enige race-ervaring heeft opgedaan in een opstapklasse; bijvoorbeeld in de 125 cc JuniorCup. Vanzelfsprekend moet hij er 100% voor gaan om de top te willen bereiken. Naast school en/of werk moet alles in het teken staan van de motorsport. Ook vinden wij het belangrijk dat de ouders er achter staan. Het is niet zo dat de coureur bij Stichting START Nieuwleusen in een gespreid bedje terecht komt. Motorsport is een dure sport; van de coureur wordt ook een financiële inbreng verlangd.

Stichting START Nieuwleusen gaat een 1-jarig contract aan met de coureur. Bij voldoende progressie c.q. goede prestaties kan het contract worden verlengd. Na maximaal 3 jaar moet de coureur op eigen benen staan. Hij heeft dan voldoende kennis en ervaring opgedaan om de overstap te maken naar een professioneel (fabrieks)team of om een eigen team op te zetten. Zo kan Stichting START Nieuwleusen vervolgens een nieuw talent de kans geven.

Kennismaking met het team

Voorzitter: Klaas Tuin

Penningmeester: Gea Gerrits

Secretariaat: Berry Klein

Monteur: Gert Gerrits

Monteur: Sander Kooiker

Data/monteur: Robert de Gram

Fotograaf/catering: Eefje Tuin

Chauffeur: Jan Clemens

Coureurs

Patricia Kok (24): NK ProCup 600
Yamaha YZF-R6

Danny v/d Sluis (22): NK SuperCup 1000 Honda Fireblade

06-11-16 Officieel persbericht seizoen 2017: https://www.racesport.nl/ow-cup/start-racing-2017-ricardo-brink-en-patricia-kok/ 

Officieel persbericht seizoen 2018: