Seizoen 2014 succesvol afgesloten met een 2e plaats in het kampioenschap


27 januari

Voorjaarstraining Assen - 29 maart 2014

Het seizoen begint bij Rap-Holland altijd met een voorjaarstraining. Zo kan iedereen weer wennen aan het 'buiten rijden' na de (veel te lange) winterstop. Vandaag werd deze in Assen verreden. Eigenlijk heb ik altijd na 2 ronden de snelheid weer te pakken en daarom heb ik deze dag ook lekker kunnen trainen. Mijn vader heeft de motor af kunnen stellen en de juiste tandwielverhouding erop gezet. De dag werd afgesloten met een wedstrijd en deze heb ik gewonnen! We konden met een goed gevoel naar huis dus. Op naar de eerste wedstrijd!

Eerste NK wedstrijd Assen - 19 april 2014

Ook vandaag had ik de snelheid al snel te pakken. Ik stond daarom ook na twee kwalificaties op de pole-position. Met een goede start ging ik als eerste de eerste bocht in. Deze wedstrijd heb ik gestreden met Robin Mak en Jordy Laan. Helaas wist Robin mij in te halen en werd ik op de 2e plaats afgevlagd. Ook in race twee had ik een goede start, maar nu wist ik wel de eerste plaats vast te houden en dus de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen! De eerste podium plaats is vast binnen!

Daguitslag: 1e plaats

Tweede NK wedstrijd Lelystad - 10 mei 2014

Het was wel duidelijk dat dit een 'wet race' zou worden. De grote buien zorgden ervoor dat de baan zeiknat was. In de vrije training moest ik weer even wennen aan het rijden in de regen. Ik had moeite met het vinden van goede grip waardoor ik er gelijk al vanaf ging met een onschuldige schuiver. Het vertrouwen ontbrak, we hebben daarom voor nieuwe regenbanden gekozen. In de kwalificaties kwamen we er al snel achter dat deze nieuwe banden al helemaal geen grip gaven, ik kwam daardoor niet verder dan een vijfde plaats op de startgrid. In de eerste race heb ik nog een plek kunnen pakken en finiste op een 4e plaats. In de tweede race kreeg ik (eindelijk) de snelheid te pakken en kon ik naar een mooie 3e plaats rijden. Uiteindelijk stond ik vandaag helemaal doorweekt van de regen op het podium.

Daguitslag: 3e plaats

Derde NK wedstrijd Goes - 29 mei 2014

Een wedstrijd in Goes, dit was de eerste keer dat hier een wedstrijd georganiseerd werd. Dus voor iedereen een nieuwe baan! Het is een erg leuk maar zwaar stuurbaantje. De vrije training begon goed voor mij met een 1e tijd. Omdat we met 3 verschillende klassen bij elkaar reden had ik een 8e tijd van de 29 rijders. Vanaf de kwalificaties werd er 1 klasse tussen uit gehaald omdat we met teveel rijders op de redelijk kleine en smalle baan reden. Ik heb me als 3e weten te kwalificeren. Met de start van de eerste race kwam ik weer goed weg, rijdend op P3 werd ik vanachter aangetikt door Ruben Hernandez waardoor ik van mijn lijn moest wijken en hij mij binnendoor in kon halen. Hierdoor ben ik de eerste race op een 4e plaats geëindigd. De tweede race kon ik beter in mijn ritme komen en was een erg mooie en spannende strijd. Ik wist in de race als 3e over de finish te komen!

Daguitslag: 3e plaats

Vierde NK wedstrijd Staphorst - 7 juni 2014

Dat het vandaag een spannende wedstrijd zou worden bleek wel uit de rondetijden. Na twee verreden kwalificaties stond ik op P3 met de eerste vijf coureurs binnen een halve seconde. Met de start kon ik goed wegkomen en kon ik meteen 1 plek pakken. Lang reed ik op P2 achter Melanie de Haan aan en probeerde ik mijn motor naast die van haar te zetten. Maar ze reedt goed haar verdedigde lijnen en ik kon er niet langs komen. Tot ze een foutje maakte en onderuit ging. Ik kon dus de koppositie overnemen en kon dit goed volhouden. Maar helaas maakte ook ik in dezelfde bocht als Melanie een fout en kwam ten val. Ik kon gelukkig de race nog hervatten maar een goed resultaat zat er niet meer in. P5 in de eerste race. Door de crash van de eerste race kon ik de tweede race niet meer in mijn ritme komen om te vechten voor de podium plaatsen. Deze race ben ik toch nog 4e geworden.

Daguitslag: 4e plaats


Vijfde NK wedstrijd Assen - 14 juni 2014

Vandaag stond er weer een wedstrijd in Assen in de agenda genoteerd. Ik had er zin in! Want tot nu toe had ik de wedstrijden, in de voorjaarstraining en de eerste NK race, gewonnen in Assen. Kort maar krachtig: alles wat de eerste race hier wel goed ging, ging vandaag niet! Teleurgesteld naar huis met een 4e en 5e plaats. Er zat gewoonweg niet meer in vandaag...

Daguitslag: 5e plaats

NK Assen

Zesde NK wedstrijd Stadskanaal - 5 juli 2014

Ik was er vandaag op gebrand om een goed resultaat te halen, na toch wel 2 teleurstellende wedstrijden te hebben gereden. De dag begon iets minder goed, in de eerste kwalificatie werd ik al in 1 van de eerste ronden van mijn motor geslingerd door een kapotte tandwiel. Einde eerste kwalificatie. Mijn vader heeft het probleem verholpen en zo stond de motor er weer helemaal klaar voor. In de tweede kwalificatie moest ik er nog wel even goed voor zitten om een goede tijd neer te zetten. Starten vanaf P5. Inmiddels had een ruigenbui ervoor gezorgd dat we met regenbanden van start moesten gaan. Ik had weer een geweldige start en dook als 3e de eerste bocht in. Helaas ging ik met nog drie andere coureurs in de tweede bocht al onderuit en kon ik weer van achter beginnen. Toch kon ik me nog terug rijden naar de 3e plaats. De tweede race moest ik weer vanaf P5 starten en lag na een goede start al op de tweede positie. Na de eerste ronde kon ik de koppositie overnemen door Adje van Lokven binnendoor in te halen. Ik heb een aantal ronden op P1 gereden. Samen met Adje en Ruben reden we weg bij de rest van het veld. Tot Ruben mij binnendoor in haalde en ik iets van mijn lijn af ging, hierdoor kon ook Adje mij gelijk inhalen en ben ik op P3 gefinisht. Super blij dus met mijn 3e dag prijs!

Daguitslag: 3e plaats

Zevende NK wedstrijd Veldhoven - 30 augustus 2014

Dit was zo'n typische Nederlandse dag qua weer. Iedereen liep met zijn telefoon in de hand om buienradar in de gaten te houden. Blijft het droog? Of gaat het toch regen? Slicks? Of toch regenbanden? De regen kwam al snel uit de lucht vallen. Banden wisselen dus! Gelukkig hebben wij een makkelijk en snel systeem op de motor waardoor de regenbanden er heel snel onder zaten. Eenmaal op de baan was het weer zoeken naar grip en vertrouwen in de regenbanden. In de kwalificatie ging het weer mis. Ik had problemen met de koppeling en moest na 2 ronden de baan al verlaten om het te laten repareren. Gelukkig hadden we nog een kwalificatie. Eindelijk kreeg ik het gevoel een beetje te pakken en kreeg ik meer vertrouwen in de banden, P4 op de startgrid. Inmiddels was de baan weer helemaal droog gereden dus de eerste race vertrokken we op slicks. Deze race ben ik als 4e geëindigd. Door een plaatselijke regenbui konden we weer van banden wisselen want net voor de tweede race was de baan weer helemaal nat. Ook deze race ben ik als 4e geëindigd. 

Daguitslag: 4e plaats

Achtste NK wedstrijd in Assen - 13 september 2014

We zijn vrijdag al richting het circuit vertrokken want dan konden we nog trainen voor de wedstrijd van zaterdag. 

In zowel de vrije training als de kwalificaties heb ik de 2e tijd op mijn naam weten te zetten. Maar met vijf coureurs binnen 1 tiende van een seconde ging ik het niet makkelijk krijgen! Mijn geweldige start zorgde ervoor dat ik als 1e door de eerste bocht ging, ik heb een aantal ronden op P1 kunnen rijden. Ruben kwam mij voorbij en ik probeerde hem te volgen. Ik wist dat hij net iets sneller was dan ik dus uiteindelijk moest ik hem laten gaan. Ik kon de rest goed voorblijven en probeerde mij daarop te focussen. Tot ik Ruben met motorische pech langs de baan zag staan, ik lag dus weer op de eerste plaats! Met nog vijf rijders in mijn achterwiel ben ik toch als eerste over de finish gekomen! In de tweede race had ik weer een hele goede start en dook ik weer als 1e de eerste bocht in. Helaas kwam Jordy Laan mij nog voorbij en ben ik de race als tweede afgevlagd. Dag totaal een mooie overwinning!

Voor vandaag leek een 3e positie in het kampioenschap nog de hoogst haalbare positie. Maar door mijn sterke optreden van vandaag sta ik nu met 1 punt voor op Ruben Hernandez op de tweede plaats.

Daguitslag: 1e plaats

Negende NK wedstrijd Stadskanaal - 27 september 2014

Ook voor de laatste wedstrijd van het seizoen zijn we vrijdag al richting het circuit vertrokken om de spullen alvast klaar te kunnen zetten. Het was erg gezellig met heel de Zelfbouw klasse bij elkaar! 

De dag begon goed met een 2e tijd in de vrije training. Maar ik wist dat ik in zowel de eerste als tweede wedstrijd voor Ruben moest eindigen. In beide kwalificaties ben ik een plaats gezakt, dus een 4e plaats op de startgrid. De eerste race had ik weer een welbekende goede start en dook ik als tweede de eerste bocht in. En een bocht later reed ik zelfs op P1, maar met nog zes rijders strak achter me wist ik dat dit een zware wedstrijd zou worden. Al snel lag ik weer 3e en maakte toen een foutje waardoor ik de voorkant van de motor bijna kwijt was. Ik werd daardoor ingehaald door Adje van Lokven en we doken knie tegen knie de volgende bocht in. Helaas zat er niet meer in dan een 4e plaats. Ik kwam toch wel teleurgesteld de baan af. Ik was namelijk terug gezakt naar een 3e plaats in het kampioenschap en er had zoveel meer in deze race kunnen zitten. De tweede race, en daarmee de allerlaatste kans, was ik weer snel weg bij de start. Ik heb de hele wedstrijd op de tweede plaats gereden en deze niet meer uit handen gegeven. Mijn grootste concurrent Ruben stond met pech bij start waardoor ik de race alleen nog maar uit hoefde te rijden om de 2e plaats in het kampioenschap veilig te stellen. 

Daguitslag: 2e plaats

NK Stadskanaal


Na een toch wel bewogen seizoen, met zowel overwinningen als veel valpartijen en pech, ben ik super blij met mijn 2e plaats in het kampioenschap! Ook heb ik het starten kunnen verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Ik was heel het seizoen door erg snel weg bij de start, tot grote irritaties bij mijn concurrenten.

Ik wil vooral mijn lieve vader bedanken! Hij heeft er iedere race weer voor gezorgd dat de motor het goed deed. Zonder hem was dit resultaat niet mogelijk geweest!

Patricia Kok (2e plaats), Jordy Laan (Nederlands Kampioen), Ruben Hernandez (3e plaats)

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...