Positief weekend werd helaas niet beloond in de race

3 juni

Het team en de motoren stonden er afgelopen vrijdag weer netjes bij voor alweer het derde race weekend van het seizoen. Vrijdag tijdens de vrije trainingen hebben we onder warme omstandigheden veel meters kunnen maken. 

De tijden waren meteen snel en ik kon voor het eerst tijdens een trainingsdag 51'ers rijden, wat mij eerder alleen nog maar in de races lukte. Dit bood perspectief voor de rest van het weekend.

Ik heb samen met de monteurs en de data specialist veel geprobeerd en vooral aan m'n minst goede sector gewerkt. Ondanks ik niet heel tevreden was aan het einde van de dag hebben we toch goede stappen kunnen maken. Het gevoel was erg goed en dat is het belangrijkste.


Zaterdag - race
 

Nu moest het gaan gebeuren! Mijn klasse was als eerste aan de beurt dus ik mocht meteen om 09:00 het spits afbijten. Ik was vast besloten meteen een snelle tijd te klokken. Dit kreeg ik ook van het team mee, omdat de weersomstandigheden nog wel eens om kon slaan voor de tweede kwalificatie. Uiteindelijk wist ik een voorlopige achtste tijd neer te zetten. Daar was ik zeer tevreden mee want het niveau in de ProCup600 ligt hoog!

Tijdens de tweede kwalificatie kwam ik meteen in het gedrang terecht waardoor ik door de pitlane ben gereden om vrij baan te krijgen. Ik kon gelijk aanzetten en mijn tijd weer nipt verbeteren. Een ronde later reed ik in een ronde die sneller was dan ooit maar helaas werd ik in de laatste sector opgehouden door een langzamere rijder, ondanks dat heb ik wel m'n PR aangescherpt naar een 1:51.4. Later in de data bleek dat dit een halve seconde sneller had kunnen zijn, balen! Maar met vol goede moed konden wij naar de race vanaf de 10e startplaats!

Met de start verloor ik helaas 3 plekken door het gedrang. Maar ik kwam in een mooi groepje terecht wat vocht voor de 9e positie. Liggend op P12 ging het bij het ingaan van de vijfde ronde mis in de eerste bocht. Met hoge snelheid verloor ik de voorkant van de motor en schoof ik onderuit. Gelukkig valt de schade van de motor mee en heb ik er zelf niets aan over gehouden. Het pak heeft de flinke klappen opgevangen. Jammer genoeg dus een DNF en hebben we de stappen die we gemaakt hebben niet door kunnen zetten in de race.

Donderdag vertrekken we naar Oschersleben voor de volgende races! Voor mij een nieuw circuit, maar we gaan er weer 100% voor! Ik wil het hele team bedanken en al mijn sponsoren die dit voor mij mogelijk maken.


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...