Podium in debuut ONK supermoto wedstrijd voor Patricia

25 oktober

Vandaag heb ik dan mijn allereerste wedstrijd gereden met de supermoto! Ik werd s'ochtends netjes ontvangen door het Dws decals Rockanje Racing team waar ik vandaag voor uitkwam. Alles klaar gezet, de transponder opgehaald en gemonteerd en ingeschreven. 

We hebben de tijdtraining moeten rijden onder niet al te goede omstandigheden. De Ladies moesten als eerste de baan op. De baan was nog vochtig maar toch ben ik met slicks weg gegaan. Na 3 ronden ging het al flink mis toen ik de laatste heuvel van het off road gedeelte naar beneden ging. Ik stuurde iets te vroeg in waardoor ik hard ben gecrasht.

Voordat ik de motor overeind had gekregen en weer gestart had was ik 5 minuten verder. Even de pits in gereden om de ergste schade recht te zetten en weer door gereden. Maar een slippende koppeling, scheef stuur en totaal geen grip rijdt niet echt fijn. Achteraf hoorde we dat dit gelijk onze kwalificatie was. Enorm balen dus, want ik had geen goede tijd neer te kunnen zetten. Dankzij Tom en Robin stond mijn motor er na wat gesleutel weer helemaal netjes bij voor de eerste wedstrijd!

In de eerste race moest ik dus meteen een hoop goed zien te maken. Ik startte vanaf P6. Spannend, nog nooit eerder gestart met deze motor. Gelukkig kwam ik goed weg en ging ik als 4e de eerste bocht in. Één bocht later lag ik al derde en kon ik Claudia goed volgen. Na een ronde remde ik haar eind rechte stuk uit en kon ik een gaatje slaan. De snelle Belg Kate was me te snel af waardoor ik op een nette tweede plaats ben geëindigd. Met een tijd van 1:29:4 was ik ook zeer tevreden.

Race 2 moest ik weer vanaf P6 starten. Deze start ging nog beter en ik dook als 3e de eerste bocht in. Daarna remde ik Claudia meteen uit en kon ik in het achterwiel van Kate blijven. Na 2 ronden moest ik toch genoegen nemen dat zij veel meer ervaring heeft en in het off road gedeelte een gat kon slaan. Na drie ronden reed ik ook al 10 seconden los van de nummer drie en kon mijn snelste tijd neerzetten van 1:28:4!!! Helaas wilde ik, toen ik al ruim 40 seconden voor lag op Claudia, een achterblijver iets te enthousiast buitenom voorbij in de snelste bocht, hierdoor raakte ik iets buiten te baan en crashte. Nog voor ik helemaal uitgegleden was stond ik al op en rende terug naar de motor. Ik had al geoefend met het optillen van de motor, haha, en kon nu sneller wegkomen. De race op een derde plaats uit kunnen rijden wat toch wel een grote teleurstelling was. Toch ben ik blij om met deze ervaren meiden op het podium te staan! Ik heb tenslotte 6 maanden geleden nog maar mijn allereerste meters op een supermoto gemaakt.

Dagtotaal 3e geworden!

Dws decals Rockanje racing team onwijs bedankt voor alle hulp en gezelligheid! Echt top. Familie en sponsoren die vandaag zijn komen kijken, super leuk dat jullie er waren! Lourens van Urk bedankt voor de prachtige foto's.