Podium tijdens de 501 km van assen

1 juli 2017

Afgelopen zaterdag heeft Start Racing Nieuwleusen samen met het Nieman Racing team deelgenomen aan de 501 endurance race in Assen. Een endurance wedstrijd over maar liefst 111 ronden, welke start met de spectaculaire Le Mans start. Het team stond ingeschreven als “The Blue Train” met als coureurs Frank Nieman, Ricardo Brink en Patricia Kok.

De hele vrijdag nacht had het al geregend en dit zette nog de hele zaterdag ochtend door. Alle kwalificatie trainingen hebben we dus onder natte omstandigheden gereden. Frank en ik hebben het spits afgebeten en hebben de eerste regen meters op Assen voor dit jaar gemaakt. Ook de tweede kwalificatie van een uur hebben wij samen afgewisseld omdat we te maken hadden met technische problemen met de Yamaha R1M van Ricardo. Ik heb mezelf flink kunnen verbeteren in de regen ten opzichte van vorig jaar dus ik sloot de kwalificatie met een tevreden gevoel af. Net voor de derde kwalificatie heeft het team nog snel een BMW 1000 RR voor Ricardo kunnen regelen zodat we toch als compleet team van start konden gaan vanaf de dertiende plek! 


Vanaf P13 mocht Frank de Le Mans start doen, met een super start en hele strakke eerste sessie lagen wij meteen rond de 8e positie. Inmiddels was de baan al helemaal droog en hebben we de race onder perfecte weersomstandigheden gereden. Ricardo wist ons op te werken naar de vierde positie. Het was mijn taak om geen plaatsen te verliezen na de wissel en ook dit verliep prima volgens plan.

Het team heeft onwijs goed gewerkt, de wissels verliepen vlekkeloos en we hebben constant in de top 8 gereden.

Door de constante ronden, geen fouten van ons als coureurs en een perfecte strategie werd dit beloond met de derde podium plaats na een onwijs spannende strijd over 111 ronden!

Wat gaaf om met deze mannen op het podium te staan! De 3e plek, van de 56 teams die aan de start verschenen, tijdens de grootste en meest populaire endurance wedstrijd van Nederland! Dit had niemand verwacht! Start Racing Nieuwleusen, Nieman Racing team en al mijn persoonlijke sponsoren super bedankt voor een geweldige ervaring met een top resultaat!  


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...