Patricia pakt pole position en dubbele winst in Lelystad

25 april

Vanochtend vroeg, onderweg naar Lelystad, werd al snel duidelijk dat het een regenachtige dag zou worden. Bij aankomst hebben we met het hele team de RA Belettering tent opgezet en heeft mijn vader de regenbanden maar meteen onder de motor gelegd.

Keuren van de motor met concurrent Jordy

In de vrije training was het weer even wennen op de minibike na de training op de Yamaha van afgelopen maandag. Het was ook even zoeken naar het goede gevoel in de regen, maar ik had wel al de tweede tijd genoteerd. 

In Q1 ging het een stuk beter en probeerde ik een sleepje te pakken bij Scott Deroue. Ik heb in die ronde de 1e tijd van de Zelfbouw Open neergezet en de 4e tijd totaal. De ronde daarna werd ik met een high sider van de motor gegooid. Ik ging iets te gretig op het gas waardoor de achterkant in één keer grip verloor. Beide enkels knel gezeten, maar gelukkig was er even tijd in de pauze om het met een zak ijs te laten rusten.

In de tweede kwalificatie heb ik mijn tijd net niet kunnen verbeteren. Maar mijn tijd van Q1 was genoeg voor de pole position! En de 6e startplek op de grid tussen de snelle Open 50 mannen.

Race 1 had ik een goede start en kwam gelijk in mijn ritme. Het was een enorm spannende wedstrijd waar ik heb moeten vechten om die 1e plaats vast te houden. In de laatste twee rondes probeerde Jordy nog een aantal inhaalacties maar ik pakte steeds brutaalweg de leiding weer over. Yes! Eerste winst van vandaag! En een 4e plaats tussen de Open 50. Ook heb ik mijn tijd weer verbeterd met 1,2 seconden.

Dit betekend dat ik de tweede race vanaf P4 mocht starten. Ik had weer een goede start en dook als derde de eerste bocht in. Omdat de baan inmiddels aan het opdrogen was, maar het nog niet droog genoeg was voor slicks, was het flink zoeken naar grip en was de motor lekker aan het glijden. Maar ik kon snelle tijden blijven rijden en sloeg een gaatje op de tweede man. Nog een overwinning dus met ruime voorsprong van 8 seconden!

Na vandaag heb ik de leiding overgenomen in het kampioenschap.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...