Patricia Kok pakt 8e plaats op kletsnat Assen

16 augustus

Patricia Kok reed afgelopen zondag haar tweede race op de Yamaha R6 in de NK Sportcup. In de race wist ze zich vanaf de 32e startplaats op te werken naar een 8e positie.


Omdat Patricia al twee maanden niet meer op de R6 had gereden, en ze de voorafgaande training op vrijdag verhinderd was vanwege de kwalificaties EC Minimoto op het Junior Track, heeft ze op maandag kunnen trainen om weer in haar ritme te komen. Deze training pakte goed uit wat resulteerde in een nieuw PR.

Zondag ochtend regende het al, de motor stond klaar op regenbanden voor de eerste kwalificatie. Echter begon de baan toch op te drogen en kwam er zelfs een droge lijn waardoor er werd besloten om een last minute bandenwissel te doen. Met behulp van Edwin Ott Motoren kon Patricia aan haar eerste kwalificatie beginnen op slicks. Helaas kon de Yamaha rijdster geen vertrouwen vinden om een snelle ronde neer te zetten en moest ze genoegen nemen met de 32e tijd. Omdat het halverwege de kwalificatie weer begon te regenen en dit de rest van de dag aanhieldt, konden deze tijden ook niet meer verbeterd worden.

Wel stond Patricia weer vol goede moed klaar voor de tweede kwalificatie. Ze had nog nooit in de volle regen gereden met regenbanden. Ondanks dat die startplaats niet meer verbeterd werd, zag deze kwalificatie er veel belovend uit. 

Na de kwalificaties moest Patricia terugkeren naar het Junior Track voor de laatste race van het EK op de minibike. Na een prima behaalde 5e plaats kon ze zich klaarmaken voor de wedstrijd op de 600.

De start vanaf de 11e rij was in ieder geval goed. Maar doordat ze zover achteraan stond, had ze veel last van spray. Toch wist ze zich door de achterhoede van het veld heen te slaan en kwam ze als 15e door na de eerste ronde. Het tempo van de jongedame lag meteen hoog waardoor ze menig coureurs binnendoor en buitenom voorbij kon gaan. Al snel kwam Patricia in gevecht om de 6e positie. Een aantal keer stak ze haar Yamaha voorbij haar voorganger om die 6e plaats te veroveren maar werd meteen weer terug gepakt. In de één na laatste ronde ging het bijna mis toen ze weer een inhaal actie had ingezet. Na de haarbocht ging ze iets te gretig op het gas waardoor ze bijna van de motor werd geslingerd. Later die ronde gebeurde dit weer waardoor ze besloot om voor een veilige finish te gaan. Na 9 ronden werd ze dan ook op een zeer nette 8e plaats afgevlagd! Patricia haalt de krant Motorgazet door haar sterke optreden in de regen. Klik hier! 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...