Patricia neemt de leiding weer over in het kampioenschap

5 september

Vandaag stond er weer een race voor het Nederlands Kampioenschap minibike in de agenda genoteerd. We vertrokken s'ochtends vroeg richting het Midland Circuit in Lelystad. De vrije training hebben we gebruikt om verschillende regen achterbanden te testen. De junior R band gaf veel meer grip dus die keuze was snel gemaakt. Met de volle regenband werd ik al uit het zitje geworpen maar gelukkig kon ik de highsider voorkomen.

In de eerste kwalificatie regende het nog steeds en ik kon snelle tijden noteren. Met een 38.1 was ik dan ook de snelste op de voorlopige pole.

Voor de tweede kwalificatie had pap de slicks er weer onder gezet. Helaas kon ik niet direct aanzetten omdat de motor in hield en we niet wisten waar dit vandaan kwam. Eenmaal in de pits begon het weer te regenen waardoor de tijden niet meer verbeterd konden worden. Gelukkig konden mijn concurrenten op de droge baan mijn regentijd niet verbeteren waardoor ik nog steeds de pole position in handen had.

Race 1 was de baan droog, slicks dus. Echter hadden ze de baan net schoongemaakt met een hoge druk spuit vanwege een oliespoor. Dit betekende dus een droge baan met 2 zeiknatte bochten. Ik had een goede start en reed op kop. Maar uiteindelijk moest ik genoegen nemen met de 2e plaats.


Ook race 2 begon met een droge baan. Ik vertrok vanaf de tweede plaats maar door mijn sterke start dook ik weer als eerste de bocht in. Ook nu werd ik weer terug gepakt maar kon goed blijven volgen. Na een ronde of 4 begon het weer te regenen. De race werd niet stilgelegd waardoor we op deze gladde baan door moesten rijden op slicks. De kopman gleed onderuit en ik kon hem net ontwijken. Hij kon direct weer door en zat al snel weer in mijn achterwiel. Blijven pushen dus onder deze slechte omstandigheden. Het ging steeds harder regenen maar ik hield de motor overeind en kon blijven pushen. Uiteindelijk ging Jordy weer achter mij onderuit waardoor ik de race zonder druk uit heb kunnen rijden met een super overwinning!

Ik stond derde in het kampioenschap met vijf punten achterstand. Door deze dagoverwinning sta ik weer aan de leiding met nog twee wedstrijddagen te gaan.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...