PR weer aangescherpt op Assen met de Yamaha

11 juni

Onder heerlijke warme weersomstandigheden vertrok ik donderdag ochtend vroeg richting het TT Circuit. Dit keer niet met mijn vader maar met Peter. Ook zou Jort vandaag weer aanwezig zijn voor de nodige hulp! Ik kon nog net op tijd mijn nummer en transponder ophalen voor de briefing. Peter was inmiddels doorgereden naar Motopaints Assen om mijn motor op te halen. Ik zou in de Sportrijders groep rijden en helaas moesten wij als eerste van start gaan. Een kwartier voor de eerste sessie kwam Peter met de motor het circuit weer oprijden. Ik besloot dus om de eerste sessie over te slaan want ik wilde niet gehaast op de motor stappen met nog koude banden. 

We hebben alle spullen rustig klaar gezet en de bandenwarmers onder de motor gedaan. De tweede sessie (en mijn eerste sessie) kon ik dus eindelijk de baan op! Het gevoel op de motor was meteen weer goed, maar ik had onwijs veel last van de langzamere rijders in deze groep. Ik kon zelf niet onder de 2:01 komen en ik reed met mensen met rondetijden van 2:30!! Wat deden deze rijders in de snelle groep? Na deze sessie ben ik dan ook meteen naar de organisatoren van Trackdays 4 All gelopen om te vragen of ik in de snelste groep geplaatst kon worden. Gelukkig hadden ze nog een plaatsje vrij, nogmaals bedankt!!

Omdat de snelste groep als laatste reed kon ik de eerste verloren sessie weer inhalen. Een half uur na mijn sessie ben ik dan ook meteen weer opgestapt en kon ik met de snelste groep meerijden. Ik kwam super goed in mijn ritme en kon gelijk weer 1:58ers rijden. Welliswaar reden we met 41 man in de baan dus ook nu kwam ik langzamere rijders tegen. Maar ook het inhalen is heel belangrijk om te trainen! Ik heb hier nog steeds moeite mee dus nu kon ik dit mooi oefenen. 

In alle opvolgende sessies bleef ik constante 1:58ers rijden. Eigenlijk moest ik hier heel tevreden mee zijn omdat ik ten opzichte van de vorige training toch weer mijn constante tijden naar beneden had gehaald. Maar ik wilde meer, ik wilde sneller en ik baalde ervan dat dit niet lukte.

Nog één sessie te gaan en dus nog één poging om een snelle ronde neer te zetten. Ik werd ingehaald door een rijder waarvan ik wist dat die sneller was. Ik probeerde hem te volgen en dit lukte redelijk! Hij liep wel iets bij me weg maar ik had iemand voor me om te kunnen pushen. Uiteindelijk wist ik dan ook mijn PR met bijna 2 seconde te verbeteren! Super tevreden sloot ik deze zware training af! Mijn PR staat nu op 1:56:3.

Ik wil Peter en Jort bedanken voor hun hulp van vandaag!


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...