Ook in Goes beide races gewonnen tijdens de derde NK wedstrijd 

14 mei

Hemelvaartsdag - wedstrijddag! Hier in Lekkerkerk staat het dorp op zijn kop met heel veel gezelligheid. Voor mij is hemelvaartsdag een race dag. Gisteren avond zijn wij al richting Zeeland vertrokken waar we verbleven op een camping in de buurt van de baan, hier stonden nog veel meer rijders uit het NK. 

Na een hele slechte nachtrust, doordat de camping direct naast de snelweg ligt, heb ik geen oog dicht gedaan. Ik was dus blij toen de ochtend eindelijk aanbrak en we richting het circuit konden vertrekken.

Vrije training
Afgelopen zaterdag heb ik nog op de 600 gereden dus het was wel weer even wennen. Gelukkig gaat het knopje 'automatisme' alweer na 1 ronde aan. Het is toch iedere keer weer even omschakelen, op de minibike zit de voorrem bij mij namelijk links en op de Yamaha zit deze natuurlijk rechts. Al snel kwam ik in een goed ritme en kon ik de snelste rondetijd klokken. In de gemengde klassering een nette P5 met een tijd van 36.574 seconde.

Kwalificatie 1
Ik wist dat ik sneller kon dus hier ging ik dan ook voor. Ik werd ingehaald door een snellere rijder uit de Open 50 en zette meteen aan om daarachter te blijven. Ik kon goed bijblijven en de rondetijden werden steeds sneller. Het is een listig en krap baantje met heel veel hobbels en weinig inhaalmogelijkheden. In de laatste twee ronden begon de motor in te houden als ik vol gas reed. Heel vreemd, want dit waren steeds maar fracties van een seconde, daarna trok de motor weer. Bij het terug komen in het paddock heb ik mijn vader de problemen voorgelegd. Hij ondervond al snel dat de tank (bijna) leeg was waardoor we er vanuit gingen dat dit het probleem moest veroorzaken. Uiteindelijk wist ik een 35.120 te rijden wat mij op een voorlopige pole position bracht en P6 op de grid. 

Kwalificatie 2
Omdat het verschil met de nummer 2 onwijs klein was (0.036 seconde) wilde ik in deze kwalificatie nog even aanzetten om mijn tijd aan te scherpen. Helaas was het in de eerste ronde meteen weer mis en kwam de motor alleen nog maar schokkend vooruit. Ik ben direct gestopt in de hoop dat mijn vader het probleem snel kon verhelpen. In eerste instantie werd de ontsteking nagekeken maar toen deze aangesloten werd op de laptop bleek hier niks mee te zijn. Ik kon alleen machteloos toekijken en hopen dat de concurrentie kun tijden niet meer konden verbeteren. Uiteindelijk kwamen ze erachter dat de accu stuk was. De kwalificatie werd inmiddels afgevlagd en kon ik mijn helm en handschoenen weer uittrekken. De oude accu van mijn vorige motor werd met tyraps aan het frame vast gezet voor de eerste race. Erg balen want ik heb hierdoor een hele kwalificatie gemist. Bij het zien van de tijden bleek de schade mee te vallen. Mijn concurrentie hebben hun tijden niet meer kunnen verbeteren waardoor ik de race vanaf pole position mocht starten! In de Open 50 wisten nog wel drie coureurs kun tijd aan te scherpen waardoor ik op P9 terecht kwam. 

Race 1
Ik had een goede start en ik dook als 9e de eerste bocht in. Ik kwam in gevecht met Daniel uit de Open 50. Hij reedt de hele race achter me. Ik zag hem een aantal keer naast me komen maar ik kon keer op keer de deur dicht gooien en hem achter me houden. In de laatste paar rondes begon de motor bocht uit iets in te houden waardoor het nog harder werken was om hem achter me te houden. Helaas haalde hij me net op de finish lijn nog in en kwam ik op 0,002 seconde na hem over de finish. Ik heb echt gestreden om P8 in de Open 50 en een hele mooie race gereden. Ik ben in deze race met een hele ruime voorsprong als 1e geëindigd van de Open zelfbouw! Weer 25 belangrijke punten in de pocket dus.

Race 2
Net als in de eerste race mocht ik van de 9e plek starten. Wederom had ik een goede start en dook ik weer als 9e de eerste bocht in. Ik kwam iets te wijd uit door een instuur foutje waardoor Tim mij binnendoor voorbij ging. Ik kon direct weer aanhaken en raakte in gevecht met Tim en Daniel voor mij en Kevin achter mij. In een groepje van 4 rijders streden we om de 6e plek in de Open 50. De Open zelfbouw mannen konden het niet bijhouden waardoor ze mij moesten laten gaan. Weer heb ik een hele goede race kunnen rijden met hele constante tijden. Mijn koppeling stond iets te laag waardoor ik bocht uit minder goed weg kwam, maar bij het aan remmen en insturen zat ik weer op het achterwiel van mijn voorganger. Spannende race dus en uiteindelijk op P7 over de finish. Ook heb ik mijn tijd weer iets kunnen verbeteren naar een 35 blank. Ik ben super tevreden dat ik ook deze race weer met ruime voorsprong wist te winnen! Ik heb goede zaken gedaan voor het kampioenschap en sta nu 38 punten los op de nummer 2 Joey.


De onboard beelden vanaf mijn motor in race 2.


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...