Onverwachtse training Yamaha R6 op TT-circuit

28 september

Afgelopen zaterdagmiddag kreeg ik een mail van Noel, wie ik tijdens een training in Juni samen met zijn maat Michel heb ontmoet. Michel was helaas verhinderd voor de trackday op Assen. Vandaar de vraag of ik zijn plaats in wilde nemen. Heel erg graag natuurlijk! Maar er moest in 1,5 dag ineens nog heel veel geregeld worden. Dankzij mijn lieve collega's kon ik vrij regelen op mijn werk. Maar mijn vader kon dit zo kortdag niet. 

Zondag avond hebben wij mijn motor in Beesd gebracht zodat Noel mijn motor mee kon nemen naar Assen. De volgende ochtend vertrok ik zelf richting het circuit. Het nieuwe Metzeler setje slicks heb ik weer van zolder gehaald en moest nog om de motor gelegd worden. Omdat ik in groep 2 werd ingedeeld en deze groep als eerste van start ging heb ik deze sessie over moeten slaan. 

Ook de tweede sessie verliep helaas niet naar wens waardoor ik de motor meteen alweer de pits in moest sturen. 

De derde sessie kon ik dus eindelijk de eerste ronden gaan rijden. Ik moest weer even wennen na 1,5 maand niet gereden te hebben en de laatste keer in de volle regen te hebben gereden. Gedurende de dag en laatste twee sessie's kon ik weer een beetje in mijn ritme komen maar door alle hecktiek kon ik geen hele snelle tijden noteren. Al met al heb ik weer wel genoten om onder deze zonnige weersomstandigheden een onverwachtse training mee te pakken! Ik ben Noel en Michel daarom ook erg dankbaar voor deze kans!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...