Na een sterke kwalificatie een minder goede race voor Patricia

23 april

Vandaag stond alweer de tweede race van het seizoen op het programma. Gisteravond vertrokken mijn vader en ik richting Assen. We hebben de tent opgezet en alle spullen klaargezet voor de race dag! Ook ben ik me vast in gaan schrijven en heb ik de motor gekeurd. 

Race day!! Het was koud en er stond véél wind maar om 10:12 stond de Yamaha R6 klaar op een nieuwe set slicks voor de eerste kwalificatie. Het ritme zat er meteen al goed in want na 3 ronden konden de tijden van de training van afgelopen maandag al gehaald worden. Met een 2 minuut blank stond ik voorlopig op een 13e plaats gekwalificeerd. Net voor de tweede kwalificatie had het even kort geregend, ik heb de eerste ronden rustig opgebouwd en kon weer aanzetten toen het zonnetje doorkwam. Na de tips van Allard Kerkhoven kon ik nog 1,5 seconde van mijn tijd rijden en zette mijn beste startpositie neer! Ik mocht de race starten vanaf P10 (van de 32) met een halve seconde verschil op de nummer 5.


De hele middag kwamen er korte regen en hagel buien uit de lucht vallen dus het was tot aan de start van de race nog de vraag wat de bandenkeuze zou worden. Er werd toch gekozen voor slicks want de buien zette niet genoeg door. De baan was droog dus tijd voor actie! Rood licht uit, en....... Shit, motor in de verkeerde versnelling. Jammer, heel erg jammer! Als één van de laatste de haarbocht in en weer door. Al in de eerste ronde uitkomen GT had ik even een momentje en werd ik bijna van de motor geworpen toen ik op de natte curbstones terecht kwam. Na verschillende inhaalacties en crashes voor mij lag ik al snel weer op P19. Na twee ronden begon het achterop het circuit weer te hagelen en serieus te regenen waardoor het spekglad was met slicks. Uiteindelijk kwam ik na tien ronden als 15e over de streep. Een bizarre race maar hopelijk kan ik de volgende race van 14 mei echt laten zien wat ik waard ben!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...