Moeilijk weekend voor patricia

24 september 2017

Afgelopen weekend stond de Start Racing Yamaha YZF-R6 weer helemaal klaar voor de trainingen op vrijdag en de op zaterdag verreden wedstrijd. Patricia kende een moeilijk weekend.

Vrijdag tijdens de trainingen had Patricia het al moeilijk. Het "schok probleem" in de motor was vanaf de eerste sessie weer aanwezig, een technisch probleem wat Patricia en het team al het hele jaar al achtervolgd. Het team heeft er al werkelijk alles aan gedaan om het te verhelpen. Door drukte op de baan én de vele foutjes van de Start Racing coureur brachten haar niet in een goed ritme. In de laatste sessie was ook ineens het vermogen weg waardoor de monteurs weer keihard hebben gewerkt om dit op te lossen. 

Vrijdag avond heeft Patricia samen met Jens Schulze de data door genomen waarin bleek dat de sector tijden wel snel waren. De perfecte ronde was gelijk aan haar PR van 1:49,9. Er waren nog genoeg verbeter punten te zien dus kon Patricia keek met goede moed uit naar de volgende dag.

Patricia: ‘’Zaterdag tijdens de eerste kwalificatie kon ik een voorlopige 8e tijd klokken. Ik was nog niet tevreden over de rondetijd maar het was nog koud zo vroeg in de morgen. Tijdens de tweede kwalificatie kwam ik vast te zitten achter een aantal rijders voor mij. Ik besloot naar binnen te gaan om vervolgens met vrij baan de baan weer op te rijden. Dit was een goede keuze want ik kon gelijk aanzetten en na een ronde zat ik in een snelle ronde. Helaas werd deze in de laatste sector afgebroken door de rode vlag vanwege een valpartij.’’ Starten vanaf P14.

Race - Door een slechte start kwam de Shark Helmets rijder midden in het gedrang terecht. Waardoor Patricia zelfs op de 17e positie kwam te liggen. Patricia: ‘’Ik heb mezelf vanaf dat moment volledig moeten herpakken. De rondetijden waren goed voor de zevende plek maar helaas was de achterstand al te groot en moest ik genoegen nemen P12.

Een positie waar ik niet hoor te rijden en waar ik absoluut niet tevreden mee ben. Zeer teleurgesteld en boos op mezelf keerde ik weer terug op het paddock. Daar waar ik vooral heel veel positieve weekenden en een stijgende lijn ken was dit weekend een diepe dal. Maar opgeven is geen optie, we blijven vechten tot aan de laatste twee races van het seizoen.’’

Ik wil het hele Start Racing team bedanken voor het harde werken en het volledige vertrouwen. Ook wil al mijn sponsoren bedanken die dit allemaal voor mij mogelijk maken! En daarnaast Ashwin voor de coaching nu hij zelf voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld vanwege zijn opgelopen blessure in Oschersleben.

Aankomend weekend staan we aan de start van de BeNeCup wedstrijd die tijdens het British Superbikes evenement wordt verreden. Ik hoop tijdens dit weekend de stijgende lijn weer te kunnen herpakken en dit gevoel mee te nemen naar de finale races op zaterdag 14 oktober.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...