Goede training tijdens Pirelli dag Assen op de Yamaha R6

23 april

Afgelopen maandag, 20 april, mocht ik voor de tweede keer op de Yamaha stappen. Omdat het de eerste keer helemaal niet lekker ging was ik er op gebrand om in ieder geval het goede gevoel op de motor te vinden vandaag. Het zou een prachtige dag worden, weinig wind en heel veel zon! 's Ochtends vroeg vertrokken mijn vader en ik richting het TT circuit in Assen. We zouden vandaag hulp krijgen van Edwin Ott Motoren met de afstelling van de motor en Eric ging mij op de baan verder helpen door voor te rijden. M'n nieuwe Metzeler banden moesten nu alweer vervangen worden voor Pirelli banden om dat dit een circuit dag is georganiseerd door Pirelli.

Ik moest eerst mijn startnummer en transponder ophalen voor vandaag! Daarna werd er een briefing gehouden voor alle coureurs. Toen werd het tijd om me om te kleden en me klaar te maken voor de eerste sessie. Ik was wel een beetje gespannen want vandaag reden er alleen maar ervaren en snelle licentiehouders rond. 
Maar ik had mezelf voorgenomen om gewoon rustig in mijn ritme proberen te komen. Omdat ik 2 weken geleden niet lekker op de motor zat hebben we de voetsteunen iets meer naar achter gezet om eens uit te proberen. Dit pakte goed uit! Ik had al een beter gevoel op de motor dan twee weken geleden. Alleen de schakelpook stond veel te hoog, dus hebben we dit voor de tweede sessie even aangepast. Het stuur hebben we ook iets aangepast, omdat ik niet zo groot en breed ben staan de handvaten nu meer naar binnen toe. Ook dit ging nu erg goed! Ik kon de lijnen van Eric goed volgen en de snelheid zat er goed in! Eindelijk het gevoel gevonden!!

In de derde sessie ging het echt super goed! Ik kreeg steeds meer vertrouwen in de motor en kon hele constante tijden rijden. In deze sessie heb ik ook mijn snelste tijd gereden, 2:05. Een nieuw PR dus daar ben ik super blij mee! 

Na deze sessie is de motor uit elkaar gehaald om er een nieuwe accu in te zetten waardoor de motor stationair wat beter loopt als die nog koud is. Ook de stuurdemper en voorvork stonden niet goed, hierdoor had de motor een extreem kleine stuuruitslag en stuurde heel zwaar. Wat een verschil! Vooral in het paddock kon ik nu krappere bochten nemen haha. 

Na een pauze van twee uur mochten we de baan weer op. Ik merkte al snel dat mijn lichaam het zwaar had. Vooral op de hele snelle stukken had ik moeite om de motor om te gooien. Ook maakte ik een foutje in de Bult waardoor ik even naast de baan terecht kwam. Ik ben daarom ook een paar ronden voor de finish de pits al ingereden om mijn kracht te sparen voor de laatste sessie.Voor de laatste sessie had ik weer goede moed en wilde deze sessie in ieder geval uitrijden. Ik moet straks ook een wedstrijd vol houden en juist op het einde van de dag presteren. Gelukkig ging het nu weer goed en kon ik weer constante tijden rijden.

Ik wil de familie Ott bedanken voor de hulp van vandaag! Ze hebben mijn vader op het technisch gebied wat belangrijke dingen bijgeleerd. Ook is de juiste afstelling gevonden waardoor ik nu het vertrouwen in de motor heb! Ik heb onwijs grote stappen kunnen maken. Voor de tweede keer op een race motor en al een 2:05 rijden geeft goede moed voor aankomend jaar!

Bekijk hier de beelden vanaf de motor.


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...