Geslaagde teampresentatie  start racing nieuwleusen

9 april

START Racing uit Nieuwleusen presenteerde zich zaterdagavond in een goed gevulde zaal bij "de Deel" in Nieuwleusen. 

Een week voor de eerste race liet het team en de coureurs zien dat ze er klaar voor zijn. De motoren zijn weer fraai gespoten in de bekende blauwe kleur. Dit seizoen wordt voor het team uit Nieuwleusen het twintigste jaar waarin men aankomend racetalent aan het opleiden gaat. Twee coureurs gaan dit jaar hun ronden rijden in de OW cup over de circuits van Assen, Oschersleben en Dijon. Na het voorstellen van de crew en het bestuur kwamen de rijders aan het woord. Ricardo Brink, de coureur die vorig seizoen voor Start een fraaie tweede plaats behaalde in de Supercup 600, stapt ook dit seizoen weer op een Start motor. Nu niet op de bekende 600 cc fiets, maar hij kiest voor de zwaardere Yamaha R1M. Hiermee zal hij uitkomen in de NK SuperCup 1000. Een nieuwe uitdaging voor deze rijder uit IJsselmuiden, die staat te popelen om de competitie aan te gaan. 

Ook nieuweling Patricia Kok wil zich graag meten met de concurrentie. Patricia Kok liet vorig seizoen in de SportCup 600 ruim 30 mannen achter zich en eiste het kampioenschap op. Dit seizoen gaat ze het een klasse hoger proberen in de ProCup 600, maar het doel is zo snel mogelijk doorstromen naar de SuperCup 600. Hiervoor zal ze echter haar rondetijden op Assen nog wel moeten aanscherpen. 

De voorjaarstrainingen in Spanje lieten voor beide coureurs dagelijks een enorme vooruitgang zien, dit maakt dat het team positief gestemd is over de verwachtingen voor dit seizoen. Een seizoen dat aanstaande zaterdag begint op het TT-circuit van Assen met Ricardo Brink, die om 14.25 uur van start zal gaan en Patricia Kok mag vanaf 16.15 uur haar eerste officiële wedstrijdronden voor Start rijden. Uitdagingen genoeg voor het team en de rijders om 20 jaar racen te voorzien van mooie resultaten.  

Door Evert Jan Pasman

Bekijk de beelden die tijdens de presentatie zijn gemaakt hier!


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...