Geen goede start van het nieuwe seizoen

5 april 2015

Eindelijk, de start van het seizoen 2015! Maanden lang hebben we hier naar uitgekeken en hard naar toe gewerkt. Vrijdag 3 april was het dan zover, ik moest mijn wegrace licentie halen. De allereerste kilometers zijn gemaakt op de Yamaha en dat deze motor anders rijdt dan de Yamaha straat motor werd al heel snel duidelijk. 

De eerste sessie moest ik meteen op een natte baan rijden, zonder regenbanden. Rustig aan doen dus en vooral heel erg wennen aan de motor. Na iedere sessie kregen we een theorie blok waarin de afgelopen sessie en de aankomende sessie werd besproken. In sessie 2 was de baan alweer opgedroogd en werd ik op sleeptouw genomen door een instructeur. Vanaf de derde sessie werden er ook proef starts gemaakt. De tweede start ging net voor mij gigantisch fout, ik kon de crash gelukkig net ontwijken maar de klap was enorm. Na deze sessie, die meteen werd afgevlagd, kregen we een theorie examen over de vlaggen codes. Hierna werden er nog twee sessies gereden. 

Helaas heb ik het gevoel na vandaag nog niet kunnen vinden op deze motor. In de bochten kon ik geen comfortabele houding vinden waardoor ik geen vertrouwen op heb kunnen bouwen. Hier ga ik, samen met team Edwin Ott Motoren, op 20 april tijdens de Pirelli trainingsdag hard aan werken. 

Gelukkig heb ik wel mijn licentie weten te halen! En wil ik graag mijn sponsor TTL bedanken voor het vervoeren van de motor. 


Vrijdag avond hebben we het grote circuit ingeruild voor de Junior Track. Hier hebben we de tent opnieuw opgezet en hebben we lekker gegeten, bedankt chefkok John de Haan. Op zaterdag stond namelijk de voorjaarstraining bij Rap-Holland in de agenda genoteerd. Dit betekend, de allereerste meters op de nieuwe minibike! Mijn vader is de afgelopen maanden keihard aan het werk geweest om de motor op tijd af te krijgen. En niet zonder resultaat, de motor is onwijs mooi geworden!

De dag begon koud en bleef koud, heel koud. Maar dit mocht de pret niet drukken. Deze trainingsdag begon hetzelfde als een wedstrijddag. De motor moest dus door de keuring en ook de nieuwe Airoh helm (gesponsord door AH Slingerland Supermarkt) werd gekeurd. 

Ik rij in de Open Zelfbouw klasse en deze klasse rijdt net als vorig jaar samen met de Open 50 klasse. De snelste klasse van Rap-Holland mocht als laatste beginnen aan de vrije training, als enige dame tussen deze snelle mannen heb ik onwijs veel concurrentie. Het beloofd dus een spannend seizoen te gaan worden. Na deze eerste sessie hebben we de motor iets aangepast, een kortere vertanding moest het probleem 'bocht uit' verhelpen. Dit pakte goed uit, de motor trok veel beter en de snelheid zat er al goed in. Halverwege de sessie werd dit steeds minder en minder en uiteindelijk gebeurde daar wat we niet wilde: een vastloper. De motor viel in 1 keer uit opkomend rechte stuk. Einde voorjaarstraining voor mij. Na 1,5 sessie kon ik mijn motorpak weer uittrekken en langs de kant de races bekijken. Heel jammer! Ik had deze dag nodig om aan de nieuwe motor te kunnen wennen en de juiste afstelling te vinden voor de wedstrijd van volgende week. Mijn vader heeft deze week dus weer een hoop werk te doen maar hij gaat er alles aan doen om volgende week aan de start te staan!

Ik wil RA Belettering Bergharen bedanken voor de prachtige tent! En Alpine Hearing Protection voor de op maat gemaakte oordoppen waar ik dit weekend voor het eerst mee heb gereden, top!


Op naar volgende week voor de eerste NK te Assen Junior Track.

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...