Gave ervaring tijdens british superbike evenement

2 oktober 2017

Afgelopen weekend stond het Start Racing team uit Nieuwleusen aan de start in het bijprogramma van de BeNeCup tijdens het British Superbike evenement. Gaaf om voor een publiek van 25.000 mensen te racen!

Zaterdag middag om 12:40 stond de eerste kwalificatie op het programma voor de BeNeCup supersport en superbike coureurs. Na een super sterk begin van de kwalificatie moest Patricia de motor met problemen naar binnen rijden.

Patricia: "Met volle vertrouwen ging ik de kletsnatte baan op. Ik keek er heel erg uit om in de regen te rijden en ondanks ik het rustig wilde opbouwen had ik gelijk al een goed tempo te pakken. De eerste paar ronden was ik constant in de top 10 te vinden van het complete veld! Na 5 ronden moest ik helaas de motor de pitlane alweer insturen vanwege een technisch mankement. Bij binnenkomst bleek ook dat ik niet meer verder kon door een defect motorblok. Ontzettend balen want ik had nog niet één vrije ronde kunnen maken door de vele inhaalacties die ik moest plaatsen. Met een 2:07.6 zakte ik terug naar een voorlopig 26e startplaats (7e supersport) daar waar absoluut veel meer in had kunnen zitten." 

Zondag ochtend vroeg om 08:40 werd de tweede kwalificatie verreden. Het Start Racing team maakte een goede keuze door Patricia op regenbanden de opdrogende baan op te sturen. Ze wist een nette 22e tijd overall te rijden wat haar uiteindelijk op de 24e startplaats bracht. Super prestatie om als enige dame in het middenveld te kwalificeren en nog 20 coureurs achter haar te laten!

Patricia: ‘’Ik kende een slechte start en werd aan alle kanten door de sterke 1000cc machines voorbij gevlogen. Helaas kwam ik daarna volledig vast te zitten achter een 1000. Ik heb van alles geprobeerd om er voorbij te komen, maar ik werd op het rechte stuk steeds weer terug gepakt. Toen ik er éindelijk echt voorbij was kon ik het tempo opvoeren en heb ik zelfs een nieuw PR van 1:49,7 kunnen rijden. Het was lastig om mezelf te herpakken na alle frustraties in de eerste rondes, maar ik heb zowel op een natte als droge baan een goed gevoel over gehouden dit weekend!’’

Ik wil alle sponsoren bedanken die zijn komen kijken, super dat jullie er waren! Het was echt een super gave ervaring om mee te maken. Natuurlijk wil ik ook het hele Start Racing team bedanken voor een geweldig weekend! Er is keihard gewerkt aan de motor om die weer gereed te krijgen voor de wedstrijd. 

Op naar de finale races van de ProCup 600 over twee weken!

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...