Fantastisch weekend wordt beloond met 5e plaats in Ladies Cup

29 mei

Afgelopen weekend was het tijd voor de Ducati Clubrace op het TT circuit Assen. Normaal gesproken is Patricia actief in de Sportcup 600 klasse van de OW cup, maar nu stond Patricia aan de start in een klasse met alleen maar dames! Onwijs leuk initiatief van de Ducati Clubrace organisatie en al helemaal omdat ze sinds dit jaar ook het motormerk vrij hebben gegeven. Dit betekend dat ook de Japanners aan de start mochten verschijnen. 


Patricia: ''Dit is natuurlijk een super leuke race om aan deel te nemen. Ik ben blij dat ik met mijn Yamaha R6 aan de start mag staan. Er doen een aantal grote namen mee, dames die al veel meer ervaring hebben dan ik én op een snellere motor rijden. Maar ik hoop dat ik hier juist alleen maar van ga leren dit weekend! Ik heb er in ieder geval super veel zin in.''

Zaterdag kwalificatie dag

Patricia mocht om 12:12 de baan op voor haar eerste kwalificatie. Alle dames werden op rondetijd ingedeeld in verschillende groepen tussen de Ducati's. Patricia reed al snel naar het groepje voor haar toe en zette in de derde ronde van de eerste sessie een nieuw PR neer. Daarna kwam ze vast te zitten tussen de snellere motoren. Op de rechte stukken reden de mannen bij haar weg en in het bochten werk reed ze het gat zo weer dicht waardoor ze geen snellere ronde kon klokken. Af laten zakken en de pits inrijden op zoek naar vrij baan lukte helaas ook niet. Toch erg tevreden met een 1:58,1.

Voor Patricia haar tweede kwalificatie had het even flink geregend. De baan was gelukkig weer opdrogende in de sessie ervoor maar de baan is goed nat geweest. Zonder verwachtingen is Patricia de baan opgegaan om te kijken waar er nog natte plekken waren. Iedere ronde werd de baan droger, toen ook nog eens het zonnetje door kwam was de baan snel droog. Toch nog kans om even een paar ronden aan te zetten dus! 

Patricia: ''Op het moment dat ik zag dat de baan weer droog was had ik vrij baan. Ik ging er meteen goed voor zitten. Omdat ik in de eerste kwalificatie steeds in druk verkeer zat kon ik hier nu goed gebruik van maken. Op mijn pitbord zag ik dat de tijden weer flink naar beneden gingen. In de laatste ronde probeerde ik nog iets meer te geven wat weer resulteerde in een nieuw PR! Met een 1:57,5 heb ik de vijfde plaats op de startgrid weten te halen. De eerste drie dames rijden op een 1000, dus als tweede snelste dame op een 600 mag ik zeer tevreden zijn!''

Zondag race dag

Pas om 14:40 gingen de 17 dames in de Ladies Cup van start. Patricia kwam met haar Yamaha erg goed weg en zette de motor in de eerste meters naast de BMW van Maudi Veenstra. Liggend op de derde positie stuurde Patricia iets te langzaam de haarbocht in waardoor Ilja Pokorny en ook Nadieh Schoots voorbij kwamen. Patricia ging in de achtervolging en al snel ontstond er een mooi groepje van plaats drie tot en met vijf . 

Patricia: ''Totaal boven mijn verwachtingen kon ik de twee dames, Deborah en Ilja, voor mij bijhouden. Dat maakte de race echt heel mooi. Het tempo lag hoog waardoor ik weer 1,5 seconden van mijn snelste tijd af kon rijden. Na vijf ronden kwamen we de eerste achterblijvers tegen en moest ik de twee dames voor mij iets laten gaan. Omdat het tempo zo hoog lag kon ik het gat niet meer dichten. De nummer zes reedt zo'n 30 seconde achter mij dus heb ik de race op een mooie 5e plek uitgereden. Het niveau verschil was erg groot, de laatste zes heb ik namelijk op een ronde gezet. Ik heb een fantastisch weekend gehad en ben super blij met mijn nieuwe PR van 1:56,1! Hopelijk kan ik deze stijgende lijn doorzetten in de vierde Cup race over twee weken.

Ik wil al mijn sponsoren bedanken, dankzij hen kan ik mijn dromen naleven! Ook wil ik mijn vader bedanken. Zonder hem had ik hier nooit kunnen staan.''

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...