European Championship Minimoto Assen

13 - 16 augustus

Vanaf donderdag was het dan zover. Dé officiële aftrap van het Europese Kampioenschap. De vele Nederlanders en buitenlanders uit heel Europa begonnen deze dag aan de vrije trainingen. Voor mij was er helaas eerder deze week al een hoop pech ontstaan toen ik de eerste meters op de EK motor wilde gaan maken tijdens een voorrij sessie van Race Camp. Hierbij liep de motor stuk en moest mijn vader hals over kop richting Gennep rijden om een andere motor op te halen van Adje van Lokven. Na 400 km en 3,5 uur in de auto te hebben gezeten stond er weer een motor voor me klaar. Mijn eigen motor (70cc) voldoet niet aan de eisen van het Europese reglement (50cc).

Foto: Ben v/d AkkerDeze motor mocht ik donderdag gaan testen. Helaas kon ik niet met de 4 takt overweg waardoor we op het laatste moment weer een andere bike beschikbaar gesteld hebben gekregen. De GRC van Henk Mussche met een 50cc IAME blok. Heel veel tijd om te wennen had ik niet, want ik kon vrijdag (de dag van de kwalificaties) pas de eerste meters maken. Tot donderdag avond laat de mannen bezig geweest om de motor naar mijn wensen af te stellen. 

Vrijdag - Kwalificatie 1

De trainingen van vandaag hebben we gebruikt om de motor af te stallen. Een paar kleine probleempjes gehad vandaag. In de tweede sessie had ik een kapotte koppeling en in de derde sessie werd ik er af gereden door een Tsjech. Toch heb ik een snelle tijd neer kunnen zetten in de kwalificatie, P8, en zijn we zeer tevreden over de eerste dag op deze motor! 

Zaterdag - Kwalificatie 2 & Race 1 en 2

Door regen in de ochtend konden de kwalificatie tijden van gisteren niet meer verbeterd worden. Wel heb ik deze training gebruikt om aan de natte omstandigheden te wennen. Het weer zag er niet veel belovend uit voor de rest van de dag.

In de eerste race ben ik op een nette 5e plaats geëindigd. Helaas had ik veel problemen met de grip op de nieuwe regenbanden. Na de race zag mijn achterband er dan ook niet meer uit waardoor we besloten om voor de tweede race een oude Junior R band te gebruiken. Ik voelde in de warming-up lap al dat deze band nog minder grip gaf. Dit resulteerde in een flinke highsider in de eerste ronde. Jammer genoeg een DNF achter mijn naam en geen EK punten.

Zondag - Race 3

De vrije training heb ik gebruikt om de nieuwe regen achterband in de rijden. Dit voelde goed aan en gaf veel vertrouwen voor de laatste race. Ook deze race ben ik 5e geëindigd en heb ik mijn snelste rondetijd met 2 seconde verbeterd ten opzichte van gister!

Al met al was het een zeer leuke ervaring om tussen de snelle buitenlanders te rijden. Ook naast de wedstrijden was het erg gezellig en ben ik met het Italiaanse Pasini team en Europees Kampioen Michael Carbonera op pad geweest om Assen en Groningen te laten zien. 

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...