Eerste top 5 finish voor patricia

15 mei

Gisteren werd alweer de derde wedstrijd van het seizoen verreden. Patricia neemt in 2016 deel aan het Nederlands Kampioenschap in de Sportcup 600 klasse. Na een hele week zonder regen, veel zon en prachtig mooi weer waren de voorspellingen voor zaterdag niet al te best. Vrijdag avond vertrok het Patricia Kok Racing team weer richting het TT Circuit van Assen. Dit keer ging ook BSB Stock 600 rijder Jordan Weaving mee voor de nodige tips en hulp. 

Zaterdag ochtend werd eerst de motor gekeurd, daarna konden de bandenwarmers eronder en stond de Yamaha klaar voor de eerste kwalificatie. Onder nog koude omstandigheden ging Patricia de baan op. De baan blijkt vochtig te zijn en helaas kan Patricia niet het vertrouwen in de motor vinden om een snelle tijd neer te zetten. Wel weet ze haar rondjes te maken en met de achterliggende gedachte dat er nog een kwalificatie zou volgen neemt ze geen risico's. Tussen de kwalificaties door krijgt ze nog de nodige tips want inmiddels was ook coureur Allard Kerkhoven gearriveerd voor de nodige support.

In de tweede kwalificatie werd al snel duidelijk dat Patricia vertrouwen had op de droge baan en meteen kon pushen voor een snelle rondetijd. In de derde ronde zette ze dan ook al haar nieuwe PR neer van 1:58:3 wat op dat moment goed was voor de 3e plaats. Na vier ronden kwam Patricia even de pitstraat in om vervolgens weer gedreven de baan op te gaan een snellere tijd neer te zetten. Helaas mocht ze de baan niet meer op vanwege een rode vlag situatie in de Ramshoek. Dit betekende einde kwalificatie en één plaats terug gezakt. Dit betekende Patricia haar beste startpositie tot nu toe met een mooie P4!!

Patricia: ''De kwalificatie ging super. Ik kon meteen in mijn ritme komen en snelle tijden klokken. Helaas werd de kwalificatie vroegtijdig gestopt waardoor ik niet meer kon proberen een snellere tijd neer te zetten. Maar P4 was natuurlijk ook fantastisch! Het team heeft echter maar eventjes op een roze wolk kunnen zitten toen later bleek dat mijn snelste rondetijd werd geschrapt vanwege het inhalen onder de gele vlag. Mijn tweede snelste rondetijd was goed voor een achtste plaats dus stond ik op P8 op de grid.'' 


Patricia had een redelijke start. Ze kwam iets te traag op gang, maar eenmaal de gang erin had ze er alweer een aantal terug gepakt voor de Haarbocht. Patricia streed liggend op de 8e plaats in een groepje voor de 3e plek. Ze kon goed blijven volgen maar na 3 ronden maakte ze een aantal schakelfoutjes waardoor ze de directe aansluiting verloor en op de 10e positie kwam te liggen. Met de voorgangers nog in het vizier begon het na de 5e ronde te regenen. Patricia verloor haar voorgangers daardoor uit het zicht maar kreeg na 2 ronden het vertrouwen op de natte baan met slicks. Omdat de wedstrijden altijd als Wet Race worden verreden moet er dus doorgereden worden op slicks en is er geen mogelijkheid tot het wisselen van de wielen. Patricia was duidelijk sneller dan de top groep en kon iedere sector 1,5 tot 2 seconde winst pakken. 

Patricia: ''Ik merkte dat ik vertrouwen kreeg hoe natter de baan werd. Ik weet van mezelf dat ik een goede regenrijder ben maar met slicks is dit toch een stuk lastiger! Door twee gecrashte rijders uit de kopgroep lag ik op de 8e positie en kreeg ik door dat ik sneller was dan de rijders voor mij. Ik kreeg de aansluiting terug en kon al een rijder passeren in de één na laatste ronde. Het gat naar de 5e positie was nog groot maar toch zette ik alles op alles om in ieder geval de zesde plaats te pakken. Mijn snelheid lag duidelijk een stuk hoger en kon de nummer 6 al snel voorbij steken. Ook de nummer vijf was niet ver meer van mij vandaan en reed er zo naar toe. Achterop het circuit was het erg nat en dus oppassen geblazen. Mandeveen- Duikersloot zat ik in het achterwiel en zocht een lijn om mijn Yamaha bij het uit accelereren al naast de concurrent te zetten. Mijn plannetje pakte precies uit zoals ik het van te voren gepland had en kon zo op een mooie 5e positie de race finishen!


Ik wil al mijn sponsoren onwijs bedanken voor hun steun en het vertrouwen in mij. Ook wil ik mijn vader bedanken voor alles wat hij voor mij doet. Daarnaast mijn vrienden en zusje die bij mij kwamen kijken doet mij ontzettend goed!''

Ga terug naar het nieuwsoverzicht...