Eerste podium voor patricia

11 juni 

Na de top 5 finish en een heel goed gevoel met de motor vorig weekend tijdens de Ducati Clubrace, was Patricia erop gebrand een goed resultaat neer te zetten in de vierde race van de OW cup. Dat dit een moeilijke opgave ging worden bleek al in de eerste kwalificatie. Ondanks Patricia meteen een snelle tijd neer kon zetten van 1:56.7 leverde dit ''maar'' een zevende tijd op. Dit was nog maar de eerste sessie dus er is nog genoeg ruimte voor verbetering. 


Patricia had vorig weekend haar PR aangescherpt met ruim 2 seconden, het doel van dit weekend was om die snelste tijd nu constant te kunnen rijden. Tijdens de tweede kwalificatie stond Patricia er steeds goed bij in de top 5. Tegen het einde kwam ze de pits in om even rust te pakken. Op dat moment zat ze twee tiende onder haar tijd met een geklokte 1:56.0. Bij de vorige cup race had dit de pole tijd geweest, op dit moment was ze terug gezakt naar de elfde positie! Het niveau van de Sportcup 600 lag dus duidelijk een stuk hoger vandaag. 

Heel veel tijd was er niet meer op de klok, toch besloot Patricia nog eens de baan op te gaan om nog één ronde te kunnen pushen. 

Patricia: ''Ik was zeer tevreden met mijn tijd op het moment dat ik de pits inreed. Jammer genoeg zakte ik terug uit de top 5 naar de elfde plek. Daar was ik helemaal niet blij mee! Ik besloot toch nog één ronde erop uit te gaan. Ik weet niet waar ik het vandaan haalde, maar ik kon weer een hele seconde van mijn tijd rijden en kwam daardoor terug naar 4e plaats. Starten vanaf de tweede startrij dus!''

Patricia had een hele goede start. Vanaf de tweede startrij zette ze haar Yamaha R6 tussen de mannen voor haar. Patricia schakelde op het juiste moment over waardoor ze zelfs even aan de leiding kwam te liggen. Bij het insturen van de eerste bocht kwam de pole man haar weer voorbij. Liggend op de tweede plaats vervolgde Patricia de race. Halverwege de eerste ronde moest ze nog een plek inleveren en kwam als derde de eerste ronde door. 

Patricia: ''Door mijn goede start kon ik mezelf in de kopgroep mengen. Nu was het mijn taak om die derde positie vast te houden. Ik wist dat dit moeilijk zou worden want het niveau was hoog vandaag én ik wist dat er een aantal snelle mannen achter mij reden. Ondanks mijn vader iedere ronde mijn rondetijden doorgaf op het pitbord had ik alleen oog voor de gegevens hoe ver de vierde man achter mij zat. Ik had dus geen idee dat ik de hele race sneller was dan mijn kwalificatie tijd. Ik bouwde een kleine voorsprong op van zo'n 3 seconde. Normaal gesproken komt de vermoeidheid om te hoek kijken halverwege de race, maar ondanks ik voelde dat ik moe werd bleken mijn rondetijden achteraf heel constant te zijn tot aan het einde van de race. In de achtste ronde zette ik zelfs een nieuw PR neer van 1:53.6!

De vierde man, Wouter Hollegien (leider in het kampioenschap), wist echter zijn snelheid op te bouwen om langzaam maar zeker het gat dicht te rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde remde hij mij voor de Haarbocht eruit. Ik pakte hem binnendoor Ossebroeken terug om vervolgens weer ingehaald te worden in de Strubben. Uiteindelijk zorgde een achterblijver ervoor dat ik erachter bleef hangen en Wouter nog voor de bocht voorbij kon steken. Hierdoor kon ik geen aanval meer plaatsen en kwam ik als vierde over de streep. Maar bij het terug keren in de paddock werd ik naar het podium gestuurd! Geheel onverwachts werd ik tóch nog derde. De tweede man deed mee met een daglicentie waardoor hij uit de uitslag werd gehaald. 

Ik wil iedereen die mij heeft geholpen onwijs bedanken. Zonder alle hulp en steun van mijn sponsoren had ik nooit mijn eerste podium op de 600 kunnen halen. Daarnaast ben ik super blij met de progressie van weer bijna 2,5 seconde.''


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...