Dubbel podium voor patricia op dijon et prenois

28 juli 2017

Afgelopen woensdag vertrok het complete Start Racing team richting Frankrijk voor de volgende twee NK wedstrijden. Donderdag stond er één vrije training op het programma om de nieuwe baan te verkennen en gelijk daarna twee kwalificaties. Vrijdag werden de twee wedstrijden verreden in een gecombineerd startveld samen met de snelle SuperCup 600 klasse.

Na een rondje baan fietsen werd al snel duidelijk dat de baan er uitdagender uit zag dan op de foto’s. Donderdag ochtend tijdens de vrije training was het dus even wennen. Wat een uitdagend en snel circuit! Een topsnelheid van boven de 250 km/h, super snelle bochten, hoogteverschillen, hobbels in het asfalt en blinde bochten. Dit circuit heeft het allemaal! Het tempo van Patricia werd iedere ronde opgevoerd en dat ze snel aan het nieuwe circuit kon wennen bleek wel toen ze een prima 4e tijd wist te klokken in de vrije training. 


In de kwalificatie kon de Start Racing coureur haar tijd met ruim twee seconde verbeteren en de training op een voorlopige P3 afsluiten (1:29.8). Net voor de tweede kwalificatie heeft het team een extra sessie geboekt omdat de concurrentie al meerdere extra sessies hadden gereden. Ook nu wist Patricia weer een snellere tijd te klokken (1:29.4). De tweede kwalificatie werd helaas verstoord door lichte regen waardoor de coureurs geen verbetering konden laten zien. Dit betekende dus Patricia haar eerste front row start!  

Vrijdag - race 

De warming up sessie werd na één ronde al afgebroken door een stevige crash van een mede coureur. Zonder echte meters gemaakt te hebben ging Patricia de race in vanaf de derde plaats op de start grid. Met een matige start verloor de Start Racing rijdster een aantal plekken maar maakte deze meteen weer goed door agressief door de eerste bochten combinatie heen te komen. Vanaf de tweede positie kon Patricia de kop man volgen en zodoende weg rijden bij de rest van het veld. De hele race was Patricia in strijd met een SuperCup coureur en kon ze het gat naar de kop man dichten. Door verschillende crashes in de SuperCup klasse bleven er meerdere motoren op de baan liggen, hierdoor werd na 70% de race afgevlagd met de rode vlag. Patricia wordt zeer verdienstelijk 2e in haar klasse en wist zelfs de snelste race ronde te klokken (1:27.9)! Een eerste podium in de ProCup 600 klasse is een feit!

Vier uur later was het tijd voor de tweede race. Een nóg slechtere start zorgde ervoor dat Patricia vanaf de 6e plek terug moest knokken. Na de eerste doorkomst lag onze dame alweer op een vierde positie maar zat vast achter de derde man. Redelijk gefrustreerd probeerde Patricia van alles, maar pas na twee ronden was ze er voorbij en kon het gat naar de tweede man gedicht worden. Patricia kon haar tempo opvoeren en had al snel de aansluiting weer gevonden. Dit leverde een hele mooie strijd op met haar maatje en sponsor Ashwin. Door een fout van Ashwin kon Patricia bij het ingaan van de laatste ronde de tweede positie overnemen en zo als tweede de finish lijn passeren op 0.039 seconde! Een prachtige prestatie, twee podium plaatsen op een nieuw circuit! 

Patricia: ‘’Ik wil het hele Start Racing team en al mijn sponsoren onwijs bedanken! Dankzij deze fantastische mensen om mij heen hebben we kunnen laten zien ook in een klasse hoger bij de top te horen! Ik ben super blij met de progressie die we maken en hoop dit weer door te kunnen zetten.’'


Ga terug naar het nieuwsoverzicht...