Beste weekend tot nu toe voor patricia met veel progressie

16 juli 2017

Afgelopen zaterdag werd alweer de zesde wedstrijd van het seizoen verreden. Wederom vertrok het hele team donderdag avond richting het TT Circuit in Assen. Vrijdag werd er getraind en zaterdag werden de kwalificaties en de race gereden.

Vrijdag ochtend leek het een prachtige dag te worden, de zon scheen al vroeg en de temperatuur was ideaal. De eerste sessie moest Patricia weer even inkomen. Ondanks ze steeds sneller rond ging kwam ze toch redelijk gefrustreerd van de motor af. Haar team genoot Ricardo Brink gaf voor de tweede sessie nog een aantal punten waar ze op moest gaan focussen. Dit pakte goed uit want Patricia ging direct snel rond en kon constant 51’ers klokken. Na deze twee sessies kwam de regen met bakken uit de hemel zetten en was de baan binnen hele korte tijd zeiknat. De Dunlop regenbanden werden onder de motor gemonteerd en Patricia ging ook nu snel rond! Iedere ronde werd haar eigen regen PR aangescherpt. Met een 2:10.3 kon Patricia de dag op zowel een natte als droge baan met een goed gevoel afsluiten.


Zaterdag - race
  

Ook vandaag scheen de zon al vroeg en zou dit de hele dag zo doorzetten. Het regen gevoel dus weer even vergeten en die goede tweede sessie weer oppakken van de dag ervoor. De eerste kwalificatie ging goed, de Start Racing coureur wist zelfs even de lijst aan te voeren maar zakte terug naar een prima voorlopige 8e startpositie. Tijdens de tweede kwalificatie ging ze als eerste de baan op een wist ze in haar uitloopronde al een bijzonder snelle tijd te klokken. Dit beloofde wat! Haar eerste vliegende ronde was al gelijk aan haar PR tijd. De ronde erna wist ze hier 4 tiende vanaf te rijden. En in de volgende ronde werd dit nog eens 7 tiende sneller! Met een 1:50.3 wist Patricia dus 1,1 seconde van haar PR tijd te rijden en stond ze bovenaan de lijst. Patricia zakte in de laatste minuut nog nipt terug naar de 4e plaats, maar met een 4e positie op de grid kon het Start Racing team zeer tevreden zijn. Patricia haar beste kwalificatie tot nu toe. En het verschil tussen de top 5 was maar 2 tiende van een seconde!!

Patricia was onwijs zenuwachtig en kon dan ook niet meer wachten tot het eindelijk half vier was. Ze kwam als laatste aan op de grid en positioneerde haarzelf op de tweede startrij. Met een bliksem start ging ze als derde de Haarbocht in. Helaas kwam ze niet goed de eerste bochten door waardoor ze terug viel naar een zevende plek. Patricia was er op gebrand aan te haken bij de snelle jongens. Ze werd nogmaals ingehaald maar pakte de zevende plek terug. Ze reed daarna samen met de kopgroep weg bij de rest van het veld. Met hele constante rondetijden in de lage 50’ers wist Patricia na een prachtig gevecht om de vijfde plaats als zevende over de finish te komen! Bij binnenkomst werd Patricia blij verrast door haar team toen duidelijk werd dat ze een 1:49.9 had gereden in de race! Wat een prachtig resultaat voor het hele team. 

Patricia: ‘’Ik kan het team en mijn sponsoren niet genoeg bedanken voor dit resultaat. Ik denk dat ik nog nooit zo’n goede race heb gereden en kan dan ook alleen maar heel tevreden terug kijken! Nu moeten we dit goede gevoel en de progressie door gaan zetten. Ik wil het hele Start Racing team bedanken voor het harde werken, mijn monteurs, mijn vader maar vooral ook al mijn sponsoren die dit voor mij mogelijk maken!’


Ga terug naar nieuwsoverzicht...