4e plaats voor patricia in debuut procup 600 seizoen

15 oktober 2017

Afgelopen weekend werden alweer de allerlaatste races van het seizoen verreden. Twee belangrijke wedstrijden voor Patricia om haar vierde positie in het klassement te behouden of zelfs nog een plek te stijgen. Patricia debuteerde dit seizoen in de ProCup 600 op de START Racing Yamaha R6 nadat ze vorig jaar de titel wist te behalen in haar eerste supersport seizoen in de SportCup 600.

Vrijdag stond er een compleet andere motor klaar voor Patricia. De wedstrijd motor van vorig jaar waarop teamgenoot Ricardo Brink heeft gereden, werd weer ingezet. Het aanhoudende schok probleem in de motor van Patricia, waardoor ze gedurende het seizoen het vertrouwen in de motor steeds een beetje meer verloor, moest nu verholpen zijn. Het snellere motorblok en frame werd gebruikt voor het weekend, de rest van de onderdelen werd overgezet van Patricia haar eigen motor.

Vrijdag tijdens de eerste sessie moest Patricia even wennen aan de andere motor, maar kwam na twee ronden alweer binnen. Het schok probleem was nog steeds niet weg. Teammaatje Ricardo is vervolgens de baan op gegaan en kwam tot de conclusie: quickshifter. Voor de vierde keer dit jaar werd er wederom een nieuwe quickshifter gemonteerd maar dit keer een YEC. Probleem verholpen! De rest van de dag is Patricia bezig geweest de motor af te stellen en het vertrouwen in de motor terug te winnen.

Patricia: "Zaterdag stond er maar 1 kwalificatie training op het programma, ik wist dus dat ik meteen een snelle tijd moest zetten om er goed bij te kunnen zitten in de races. Helaas kregen we na vier ronden te maken met een storing waardoor ik de motor noodgedwongen langs te kant moest parkeren. Op dat moment lag ik nog op een keurige 7e positie en ik had net vrij baan gevonden om een snelle tijd te klokken. Helaas zakte ik hierdoor terug naar P13 op de grid.’’

Race 1 kende Patricia een matige start en verloor een aantal plaatsen. Toch wist ze zich prima naar voren te werken en kwam uiteindelijk als 10e over de finish na een felle strijd in een grote groep. Haar snelste rondetijd zat 0,5 seconde van haar PR tijd af, daarmee kon ze tevreden zijn. Race 2 had Patricia een prima start en kon meteen aansluiten in een groep om de 7e positie. Helaas kwam ze tussen de versnelling te zitten einde veenslang en moest rechtdoor gaan. Hierdoor verloor ze vier posities en de aansluiting met de groep. Ze wist knap terug te vechten en had de aansluiting weer gevonden om vervolgens als 12e over de finish te komen. 

Patricia: ‘’Ik baal natuurlijk flink van de wedstrijden, dit zijn niet de resultaten waar ik op gehoopt had om het seizoen mee af te sluiten. Trots op het feit dat ik als debutant in een hogere klasse in de top 5 ben geëindigd met een 4e plaats! Dit hadden we vooraf aan het seizoen nooit kunnen dromen. Het is zeker geen makkelijk seizoen geweest voor mij en het team waarin we vele tegenslagen hebben gekend. Maar we hebben nooit opgegeven en genoten van alle hoogtepunten, mooie momenten en prestaties. Ik ben mijn team, monteurs en al mijn fantastische sponsoren dan ook enorm dankbaar voor een onvergetelijke kans die ik heb gekregen als coureur binnen een prachtig team. Hopelijk kunnen we dit in seizoen 2018 voortzetten en mag ik weer op uw steun rekenen! Onwijs bedankt!''

Bekijk onderstaande video met daarin Patricia haar reactie vanaf 2:43.
Ga terug naar het nieuwsoverzicht...